sreda, 13. januar 2010

Pa spet od začetka!

Od starega smo se poslovili in že kar precej zakorakali v novo leto.Sstarega smo pometli pod preprogo časa in nanj je ostal samo še spomin! In prav prijetno je včasih dvigniti to preprogo, ter pokukati nazaj in obujati spomine.

Pokukal sem tudi jaz malce za nazaj in obujal spomine za prejšnje leto teka.



Slovenska "kura" sicer ne teče nikamor, tečemo pa zato po vsej Sloveniji in še malce okrog po svetu. Vse skupaj je en začaran krog, ko začnemo na cilju


in končamo na Startu


od starta do cilja pa vsak po svojih zmožnostih in od dneva do dneva različno. Vse je odvisno od razpoloženja, vremena, pripravljenosti, lune, volje,....





In potem pridejo rezultati, z katerimi smo včasih zadovoljni, včasih pa malce manj






sam se nimam kaj pritoževati saj mislim, da je za mano kar uspešna sezona. Kar osemkrat sem stal na stopničkah za zmagovalce, od tega enkrat tudi na najvišji. Opravil sem pogoj v treh pokalnih tekih in sicer v Slovenskem pokalu, kjer sem zasedel 7. mesto, potem je tu Primorski pokal, kjer sem zasedel 4. mesto in še Dolenski, kjer sem se povspel celo na stopničke in to 3. mesto. Odtekel sem tudi nekaj Primorskih krosov in nekaj tekov kar tako za mimogrede.

Lepi spomini so nedvomno na teke, ki sem jih opravil izven meja Slovenije. Prvi je bil na dalnjem Irskem in morda tudi zato še toliko v lepšem spominu, ker je bil prvi v tujini, ki sva ga odtekla z Barbaro. Barbi pa je tudi glavni krivec za ta tek.

In še en tek na katerega je ostal lep spomin je vsekakor tek iz dalnega Rima do Trebnjega, ki sem ga opravil z kolegi iz DTP Trebnje in glavni krivec, da sem prišel v izbor za tek je Mirko Šuštar.

In še en krivec je tu, da sem tekel v tujini to pa je Brane Strahinič, on pa me je povabil na Hrvaško na Žumberačko utrko.

Po vsakem teku pa so prišle na vrsto malce man naporne stvari, ali pa tudi ne. Včasih smo se samo malce pretegnili


včasih smo se sprehodili med stojnicami

tudi harmonika se je včasih oglasila

in včasih so koga tudi zasrbele pete


porabljene kalorije smo tudi pridno pridobivali nazaj, da je bilo moči za naslednji tek

Nesmem pa seveda pozabiti na tiste, ki so nekako pripomogli k vsem tem rezultatom, potepanjih in opremi, da smo v tekaških vrstah med najlepšimi in najbolj prepoznavni. To pa so tisti, ki so finančno pripomogli za vse podvige. Lesna galanterija MOBA, pa kava bar VIVA in VIDIC, pa prevozi živine in živil RUAL, ter krovstvo in kleparstvo HOČEVAR. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Pa še nekaj je takih ki jih moram omeniti. Boštjan Zamida je eden tistih, ki me je zbezal v copate ko sem se malce ulenil in mi povrnil novega elana.

Potem so tu še navijači, ki nas z bučnim navijanjem spodbujajo in nam vlivajo novih moči , postrežejo z kakšno pijačo, opravijo kakšen prevoz,...

In na koncu naj omenim še vse vas, ki beretete te moje zapiske, jih komentirate in tako prispevate k tem, da ta spletna stran ima srce in dušo. Kar precej obiskov te strani je bilo v preteklem letu. Tudi komentatjev je bilo kar precej, največ iz daljne Kanade, katerih sem še posebej vesel.

Skratka, še enkrat najlepša hvala vsem in vsakemu posebej, ki kakorkoli vloži svoj kamenček v mozaik, ki ga vsi skupaj sestavljamo v prekrasno sliko in naj tako ostane tudi za naprej.

Hvala lepa!

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Živjo, Matick!

Stane, odlično si napravil ta tvoj 'obračun' preteklega leta in 'začetek' za letošnje uspehe... Ja, sej ko pogledaš pod to 'svojo preprogo' si lahko ponosen na toliko pozitivnih in lepih dogodkov, ki se ti zasvetijo, kakor zvezdnato nebo.

Naj ti 'novo jutro' prinese še več poguma, vstrajnosti in uspehov. Res, lepo te je prebirati. In tale razvrstitev slik;))) Je kakor ogledalo, ki te prikaže brez laži; takšnega, kakršen si.

Le korajžno naprej!!!

Lep pozdrav vsem tvojim, iz 'Kluba Matick' in tudi onim, ki te spremljajo na tem čudovitem blogu.

Verica in prijatelji,
Iz Kanade

Barbi pravi ...

Tole je pa ful dober pregled leta. Klubu in njegovim športnikom želim še mnoga leta uspehov!

Pa en žakelj medalj. :) :) :)

Matick pravi ...

Ja je treba narediti nekakšen konec, da vemo da je spet začetek.Lepo pa je tudi obujati spomine! Se je vsega nabralo kar nekaj in se včasih tudi vsega ne spomnimo.
Pozabil sem namreč (se opravičujem, me že malce emšo daje) omeniti še nekaj in sicer,da se je za klub Matick dvakrat tudi Barbara povzpela na stopničke za zmagovalce in sicer enkrat tretje in enkrat drugo mesto.
Kaj naj rečem "bravo Barbi" samo tako naprej

Peter pravi ...

Živjo Stane!
Zdajle, ko ti tole pišem se ti že verjetno psihično pripravljaš na Kamenjski kros. Veliko uspeha in uspešen štart v novo sezono.
Upam, da si za letos nabavil dovolj veliko preprogo, da boš lahko pod njo pospravil vse rezultate. SREČNO!

Matick pravi ...

Ja Kamenski kros sem moral žal spustiti zavoljo zdravstvenih težav, kar se pa preproge tiče bom sproti tkal kolikor bo potrebno.
Najlepša hvala pa za lepe želje.
Matick

Anonimni pravi ...

[B]NZBsRus.com[/B]
Escape Crawling Downloads Using NZB Files You Can Hastily Find High Quality Movies, PC Games, MP3 Albums, Software and Download Them at Electric Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB Search[/B][/URL]