torek, 14. april 2015

Park tek

Novo mesto 04.04.2015



Kot jer bilo že omenjeno, se je sezona tekov pričela in nič drugače ni v Dolenjskem pokalu. Navadno se prvi tek odvija v novem mestu in tudi letos je bilo tako, le z majhno razliko. Zamenjal se je vrstni red med Park tekom in Novomeškim tekom. Letos zaradi drugih prireditev ni mogel biti Novomeški tek otvoritveni, je pa zato bil Park tek.



Društvo novomeških študentov je pripravilo tekmovanj za celo soboto, med katerimi je bila tudi tekaška prireditev. Redni spremljevalec prireditve je dež in tudi letos ni bilo izjeme. Ves dan je nekaj mečkalo, a le toliko da je bilo mokro in hladno. Verjetno je zaradi tega nekaj tekačev ostalo doma za pečjo, a je še vedno udeležba bila kar številčna.



V popoldanskem času je prišel na vrsto tek in zbralo se nas je kar preko 130 na glavni tek, ki je vrhunsko organiziran. Ko smo prihajali je še nekaj malega rosilo, toliko da smo iskali streho, ali se stiskali pod dežniki, kasneje pa je povsem ponehalo.  Ravno prav, da smo se lahko dobro pripravili na 9 km dolgo preizkušnjo, speljano ob reki Krki.



Seveda je bil to tudi čas za pozdrave so tekačev, saj se z nekaterimi nismo videli že sto let.
Potem pa smo se postavili za startno črto in tek se je seveda pričel. Žal ne za vse lepo in veselo, saj je na startu en tekač bil na tleh, podobno kakor jaz v Novem sadu. Zato tudi vem da ni nič kaj prijetno.



Ni pa preveč prijetno prehitro začeti tek, oziroma se ti to pozna potem pozneje. Ampak ravno to smo v večini naredili in potem že kaj kmalu pričeli pešati.  No ustavilo nas ni, se pa verjetno pozna kaj malega pri rezultatu, čeprav smo bili uspešni vsi.
Med dekleti tokrat nismo Maticki imeli nobene predstavnice, smo pa zato bili fantje toliko boljši.

Zmagal je kar naš Puš Sebastjan z časom 29:18



 6. Kralj Stanislav 2. 45-49  čas 33:03



11. Šimec Srečko 2. 40-44  čas 34:09



29. Zamida Boštjan 5. 40-44  čas 35:59
41. Mikolič Silvo  2. 50-54  čas 37:14



50. Lukšič Andrej 9. 40-44  čas 38:44
92. Šuštar Mirko  10.60-64  čas 45:47

Sama podelitev, malica in debata, je letos potekala v prijetnem ambijentu gostišča Loka, kjer so malico tudi pripravili. Tako smo bili pod streho v primeru dežja, v zaveterju, lepo sede za mizo in pa kar je najvažnejše vrhunsko postreženi z odlično hrano. Pri hrani si še lahko izbiral med tremi meniji, vsi pa so bili odlični. Skratka vrhunsko!


Ni čudno, da smo se nekateri zadržali tudi malce dalj časa. So nas kar težko spravili ven in bi najraje počakali kar do naslednjega teka čez slab teden dni na glavnem trgu Novega mesta.

Ni komentarjev: