torek, 19. maj 2015

3. Jurjev tek

Zdole pri Krškem, sobota, 25.04.2015

V Dolenjskem tekaškem pokalu smo kar pridni. Tako je za name že kar lepo število prireditev in v četrto smo se zbrali v Zdolah pri krškem. Toplo sončkasto vreme, je privabilo tja kar lepo število tekačev, verjetno pa tudi lepo organizirana prireditev.

Bolj poredko se zgodi, da se sam odpeljem na kakšen tek, vendar v zadnjem času  se nekako opaža upad Matickovih tekačev, nekaj zaradi bolezni, nekaj pa jih je kar odnehalo in potem ni nobenega. In če je bolj oddaljen tek, bi bilo škoda se peljati sam, pa sem pobral v Novem mestu še Edvarda in Vladota iz sosednje Hrvaške.  Vseeno je prišlo nekaj Matickov, le pri dekletih je bila le ena predstavnica, bo pa mogoče v naprej kaj več.


Seveda nas je čakalo na prireditvenem prostoru precej vprašanj, saj je vse zanimalo, kako smo se imeli v Beogradu, kakšni so občutki, rezultati,...... Tako je kar hitro napočil čas za začetek teka.
In smo se podali po znanih poteh. Še sreča, da je najprej dolina, da se noge malenkost navadijo na tek, saj so bile še kar nekako "zbite" od maratona.  To se je tudi poznalo v naslednjih kilometrih, ko je bilo treba v klanec in potem vse do cilja.  Kljub vsemu, sem dosegel boljši rezultat od lanskega leta. Mogoče tudi zato, ker je letos bilo lepo suho po gozdičku, lani pa je bilo blato in luže.

Kakorkoli že, odtekli smo takole;

pri dekletih

14. Barbara Vidic čas 49:18 6. v F

in pri možakarjih

10. Stanislav Kralj  čas   36:32   2.  45/49




30. Silvo Mikolič    čas    40:08  2.  50/54


32. Andrej Lukšič   čas   41:05  5. 40/44
44. Marko Bučar   čas    43:02   8.   2/29
64. Mirko Šuštar   čas    47:59    5.  60/64

Uspešna pa sta bila oba moja potnika v avtomobilu, saj sta stopila na najvišjo stopničko.



Seveda po teku kakor vsako leto malce drugačno okrepčilo in pijača po izbiri.(če imaš kaj denarja sabo)  Za razliko od lani, tokrat brez muzike, a se je dalo zdržati. Tudi pohodniki so se letos vrnili v predvidenem času, saj so bile vse zidanice zaprte. ( verjetno so lani preveč popili)




Je pa tudi tokrat bilo žrebanje praktične nagrade, ki je kar precejšnje vrednost, so pa Maticki ostali praznih rok. Mogoče več sreče prihodnjič.


Ni komentarjev: