torek, 2. oktober 2012

15. obkolpski tek

Teki Dolenjske za letošnjo sezono se počasi bližajo koncu. Pred nami sta le še dva teka, za nami pa verjetno edini "dolinski" tek v sklopu vseh tekov Dolenjske.

Tek ob Kolpi je malce daljši od ostalih, saj je izmerjen na približno 14,5 km ... nihanje za 0,5 km gor ali dol je predvsem zaradi načina teka po ovinkih ... predvidevam. :)

Informacija, da se tek začne ob 11h me je razveselila, ker je to pomenilo, da ne bo treba grozljivo zgodaj vstajati. Ob pol devetih smo se dobili na Prepihu in se posedli v kombi, da smo zasedli vse sedeže. Maticki smo se s podmladkom in še dvema tekačema (Sašo in Boštjanom) odpravili v deželo Petra Klepca.
Vreme je bilo kislo. Med čakanjem na startu je celo začelo deževati, a smo imeli srečo, da je ploha minila in se je tek začel (in nadaljeval) v nedeževnem vremenu. Odpravili smo se na dolgo pot, ki je k sreči pretežno ravninska, bolje rečeno dolinska. :) Vsak v svojem tempu, vsak s svojimi mislimi. Nekateri hitro, drugi rekreativno kot Kolpa, ki nas je ves čas spremljala.

Proga je kar hitro ostajala za menoj (za kom drugim pa še hitreje) in v cilju smo se že veselili novih pretečenih kilometrov.

Medtem ko smo se pridni tekači prebijali od Gorenje Žage proti Dolu, so se najmlajši pomerili na krajših progah. Matic je bil izjemno uspešen in je v svoji kategoriji osvojil zlato medaljo. Bravo!




Kasneje se je na stopničkah pojavila še ena članica kluba in en član - dva izmed rednih prejemnikov medalj - Vesna in Stane. Čestitke obema.





Rezultatov žal še ni na spletni strani kluba Marathon, zato se ne moremo hvaliti, kako hitri smo bili. :) Morda na prvi pogled kakšen rezultat nas (bolj lenuhastih) rekreativcev ni najboljši, a v primerjavi z lanskim časom je napredek opazen. Moj rezultat se je izboljšal za dobre 4 minute, pa verjetno nisem edina. To pa je tudi nekaj dobrega, pa čeprav  je bilo v mojem primeru še nekaj minut nad 1 uro.

Skratka, tek je lep ... raven in dolg. Prepričana sem, da naslednje leto z veseljem spet pridem, do takrat pa bomo pretekli ša kakšno manj ravninsko progo. :)


Ni komentarjev: