torek, 1. januar 2013

Moj najhitrejši krog

Velenjsko jezero 29/12/2012

Nekaj tednov počitka je bilo dovolj. Padla je odločitev, da treba zopet copate na noge in tečt.Pa se je pričel izbor tekov in našel se je zanimiv tek, s katerim se že kar nekaj časa spogledujemo.
In z Doljakom sva rekla; greva! Pa sva šla. V Velenju namreč vsako soboto tečejo okoli jezera. Start je med 9:00 in 9:45, kakor je komu ljubo in odteče en krog okoli jezera, kolikor hitro se le da.


Na pot sva odšla toliko zgodaj, da sva ujela tiste prve tekače ki se podajo na pot. Malce sva morala povprašati in že sva bila ob jezeru. Toda tekačev nikjer, oziroma eden se je pripravljal na mostu, ampak o kaki tekmi ni vedel nič. Pa sva odšla v ribiško kočo, da povprašava tam. Tam sva izvedela da kake pol urce prej pride gospod, ki ima vso stvar v rokah, ter da se vse dogaja prav pri mostu kjer sva bila. Vrnila sva se nazaj in lejga zlomka vse je bilo pripravljeno.
In že sva bila na spisku tekačev, pa še pot so nama opisali, štartnine pa nimajo. Fino, zdaj pa samo še copate in čim hitreje okol.

Kar nekaj se nas je nabralo (okoli 30 ) in večina jih štarta točno ob 9, pa sva tudi midva.  Takoj smo zavili malce vstran od jezera, pa nekaj sto metrov v klanec navzgor, kot bi pretekli čez kako "krtino". Se pravi, da je bil takoj tudi spust. Tu je cesta zavila nekam desno, mi pa čez travnik in majčken lesen mostič na makedamsko stezo.


Tu bi verjetno že zgrešil, če nebi bilo zraven tekačev ki poznajo progo. In tako je bilo celo pot. Ko sem hotel malce pospešit, sem naletel na križišče in že nisem vedel kam in kako. Moral sem počakati na ostale in zopet za njimi.
Toda vijuganja je bilo konec v slabe pol urice zame in za Doljaka v dobre pol ure. V cilju nas je pričakal topel čaj, sladkarije in šilce antigripina. Sledila je še krajša debata, tudi o tem kako bi bilo dobro označiti progo, da bi tekači lažje in brez nepotrebnih korakov  prikorakali v cilj.
Pa saj bo že naslednjič bolje, le če bo tudi vreme zdržalo vsaj tako kot je sedaj.Sicer pa za prvič ne smeš prehitro, da lahko naslednjič izboljšaš rezultat.

Ni komentarjev: