sobota, 1. november 2014

4. jabolčni tek

Selnica ob Dravi  28.09 2014




Leto gre počasi proti koncu in z istim tempom se zaključuje tudi tekaška sezona.  Z Doljakom sva se tako udeležila predzadnje tekme za ŠIK pokal,katera je bila za naju zadnja v sklopu tekov Štajerske in Koroške.  V Dolenjskem pokalu so se ta dan odpravili na tek ob Kolpi, midva pa sva jo ubrala "na en lep tek" streljaj od Maribora.  Za končni rezultat nama je manjkalo še nekaj točk, oziroma ena dobra uvrstitev, pa sva se odločila da bo tokrat obkolpski tek brez naju.
Pa ne le še en tek na seznamu pretečenih, tudi še nekaj novih krajev na seznamu obiskanih. Manjši kraj, ki ga ni bilo težko najti in tudi lokal v katerem je potekala prijava in po teku pogostitev in podelitev.  Za sam tek smo se umaknili malce na obrobje kraja v objem sadovnjakov, na krišpotju kjer stoji kapelica.



Z označevanjem startno ciljnega prostora so se še ukvarjali organizatorji, ko smo mi že preizkušali prve in zadnje metre makadamske poti. Lahko bi rekli, da smo bili v krogu za ogrevanje. Nismo hiteli le tekači, ampak tudi redarji in ostali, ki so bili nekako v službi teka, da bi prireditev čim lepše in gladko potekala.  Kmalu smo bili zbrani v lepi skupini na startno ciljni črti.


Še zadnja navodila za popotnico in že se je za nami dvigal prah. Pa ne da bi tako hitro tekli, ampak po makadamu se navadno precej praši.  Še predno smo pretekli prvi kilometer, je že sledil zavoj in menjava podlage v asfalt. In smo vijugali po ozkih cestah do vasi Črešnjevec in nato naprej proti vasi Zgornji Boč, v smeri Dravograda, do koder sega Jabolčna pot.



Pa nismo tekli tako daleč. Ko smo se na četrtem kilometru pognali v kratek  strmi spust, smo nekaj trenutkov za tem obrnili nazaj. Vračali smo se skoraj po isti poti, le v vasi Črešnjevec smo si ogledali še drugo stran vasi, nato pa nazaj po isti poti. Še predno je bilo pol urce od starta, so prvi že drobili ciljno ravnino, potem pa še ostali vsak po svojih močeh.


V cilju si startno številko zamenjal za majičko in lahko si si postregel z jabolki, nato pa smo se premaknili nazaj na prireditveni prostor, počakati na uradne rezultate. Med čakanjem so nam v gostišču Bernarda, postregli z malico, pijačo in jabolčnim štrudlom.  In še predno smo vse uspeli pospraviti v naše želodčke, so že pričeli z podelitvijo. Na oder sva bila povabljena tudi z Doljakom.

Kot 8. z časom 32:39 sem si v skupini D pritekel 3. mesto,


Doljak pa 36. z časom 38:30 v skupini F 1. mesto.


Tako sva pripeljala, oziroma pritekla Štajersko Koroški pokal do konca, za sezono 2014, v okviru zastavljenih ciljev in pričakovanj. Sedaj je treba le še počakati, da naredijo izračun in potem bomo lahko tudi uradno zapisali dosežke.  Zaključna prireditev bo v soboto 15. 11. 2014, ko se dobimo v prostorih gostišča Golob v Zgornji Polskavi.

Ni komentarjev: