ponedeljek, 9. februar 2009

Na Gorjance

Kar precej se jih najde, ki se podajo v nedeljo na Gorjance. Večinoma oprtajo nahrbtnike, v njih par stvari in hajde v breg. In tudi to nedeljo ni bilo nič drugače, čeprav je bil obenem tudi kulturni praznik.






K številu obiskov najvišje gore na Dolenjskem, pa je pripomogel tudi organiziran tek na Trdinov vrh in pohod, ki ga je organiziralo društvo Marathon iz Novega mesta. To je sicer tradicionalni tek na kulturni dan, kateri pa ni tekmovalnega značaja, a kljub temu se na startu zbere kar nekaj tekačev.



Letos je sicer malo zagodlo vreme, saj dež kar ni hotel prenehati, a vseeno tekačev ni prestrašili. Na startu v Gaberjah se nas je zbralo okrog 60. pripravljenih, da osvojimo vrh neglede na vremenske razmere. Zavoljo vremena se je skrajšal edino kulturni program, ki je bil pripravljen v Gaberjah pri spomeniku na vasi.



Za startno črto sva se postavila tudi oba Matickova tekača Stane in Boštjan.







Še odštevanje in že smo se pognali v klanec navzgor.











Kak kilometer smo bili precej na kupu, nato pa se je "kača" pričela raztezati. Najbolši so jo popihali naprej, mi z malo lahkotnejšim tempom za njimi. po treh kilometrih alsfalta, se je pričel makadam, ki pa je bil precej blaten in razmočen, dež pa kar ni hotel odnehat. No tudi tekači nismo "odnehali", kakor tudi ne klanec, sj je bil vse bolj strm. Po šestem kilometru nas je čakal napitek, da se malo okrepča, kdor je porabil zaloge.



Že smo bili na križišču, kjer se pot razcepi še za Miklavža. Tu nas je pričakala skupina navijačev , "med katerimi je bila večina najinih" in pa majčkeno olajšanje, saj se tu cesta obrne v dolino. Ja pa ne za dolgo, po nekaj deset metrov se zopet obrne v klanec.Tudi na tem križišču so bili najini navijači z trobljami in raglo. Kaj morem, smo pač na domačem terenu, pa še prevoz za v dolino sva potrebovala.



Tu je nastalo tudi nekaj fotografij.













Moči so že kar precej pošle, pred nami pa še dobri trije kilometri klanca. V tem delu je dež prešel v sneg, pa tudi cesta je bila večinoma poledenela. In glej ga zlomka, pred nami televizijski stolp ob katerem je bil naš cilj, toda poprej je bilo potrebno premagati še klanec, kateri se mi je zdel najdalši najbol strm naj .... Uf, kar ni ga zmanjkalo. Končno zadnji ovinek, še zadnja strmina in ciiiiiiiiiilj. Bitka s klancem in časom je bila končana in tu nas je pričakal tudi čaj za okrepčilo.



Časa sicer uradno ni nihče beležil je pa ura, ki me vedno spremlja pokazala sedem minut več kot uro medtem, ko so najboljši osvojili vrh za dobrih pet minut preje kot v uri. Tako so me zabeležili kot 14., ki je pohodil ciljno črto, medtem ko je Boštjan zdrsnil še za kakih deset mest .



Vreme pa ni dopuščalo, da bi kaj dosti počivali. Takoj je bilo potrebno vzeti pod pod noge in nazaj v dolino. Peš seveda, kajti prevoza do Gospodične ni bilo. Tokrat je bila vsaj dolina in ne klanec, tako je bilo pet kilometov kar kmalu za nami.



V koči pri Gospodični, pa so nas čakala suha in topla oblačila (v katera smo karseda hitro poskakali), ter topel obrok. (Ja pa še kaj zraven, pustmo malenkosti) Najbolši trije v moški in ženski kategoriji so dobili spominski pokal, vsi pa spominsko kolajno, majico in praktično darilo.




Od tu naprej ni bilo potrebno več pešačit, saj naju je čakalo prevozno sredctvo in šofer.



Aha, še za vse tiste, ki ste malo bolj pogledali slikce in se že sprašujete zakaj sva tako čudno napravljena. Ne to ni nobena pustna odprava ali kakšen karnevalski kostim, čeprav mogoče tako izgleda. Od sedaj naprej bo vedno tako, saj je to čisto pravi tekaški dres, ki je pač v barvi, katera bo sedaj spremljala klub Matick. Eni tekači izstopajo po rezultatu, drugi bomo pa po obleki.(za enkrat, čeprav tudi rezultati niso slabi) Eni so najhitrejši, eni pa smo najlepši. Itak ne more bit vsak vse, vsak nekaj pa bo.



Tu bo še slikca dresa, ki jo pa za enkrat še nimam. Pride naknadno.
In je že tukaj!



No takšen pogled pa imajo vsi tisti ki tečejo za mano!

9 komentarjev:

Barbi pravi ...

Celo objavo sem se režala. Prav na glas. :) Čeprav je sredi noči. In potem sem prebrala zadnji odstavek in sem se še bolj režala. :) :) :)

Ta oranžna "pižama" je čist huda. OK, moram priznat, da sta mal smešna, ampak opazi se vaju pa zihr! Mogoče bi bilo boljš, če bi bile hlače črne z oranžnimi črtami ... sm zdej je, kr je. Zdej sta kukr dve pomaranči. :)

Pa nasmejala sem se tistemu, da je bila večina navijačev vajinih. Ja, kar verjamem. :)

Ja, pa čestitke za 14. mesto tebi in tudi Boštjanu za uspešen tek.


Aja, moram povedat, da jaz tud pridno treniram, ker bi rada postala prva (no, al pa vsaj ena od prvih) ženskih članic kluba Matick. Zaenkrat pretečm 3 km na dan. Sicer po ravnem, ampak za začetek je pa le. :) Sem pridna, ne? ;)

Anonimni pravi ...

Ja Barbi, ti kar pridno treneraj, tri kilometre je že nekaj. Za članstvo tud ni problema, sam moraš vedet da boš pol tud ti smešna in se boš lahko smejala sama seb, ker boš tud ti ko ena "pomaranča".
To še mal, ko prleti kukavca bomo dolge drese stran vrgli in bo čist drugač v kratkem.
Pa hvala za čestitke tako z moje strani kakor od Boštjana.
LP
Matick

Anonimni pravi ...

Matick ti si res legenda, kar tako naprej.

Anonimni pravi ...

Jou, Matick;
Cestitke, pozdrave in vse, kar spada zraven (tebi in Bostjanu)
od navdusenih navijacev!

Sej me bo razneslo od smeha...
Barva odprave je res zanimiva, tako te vsaj zlahka opazimo. Smeh, to je pa itak pol zdravja.

"Hvala!"

Vse je super, fino, odlicno! Slikce, objava, klub Matick in 'domaci navijaci' pa komentar od Barbi... Sej se res pozna, da sta vidva nekaj v zlaht :):)

Vse dobro in veliko, veliko uspehov zelimo vsem, preko luze.

LP:, iz Burlingtona

Unknown pravi ...

No pa sem poškilu tudi na novinarski prispevek- š.k Matick in vidim da se nekaj pa res dogaja !!!! Včasih hit včas pa počas kjer je volja tom je tudi pot ...pa L.p

Sabina pravi ...

Ojla!
Moram povedat, da se strinjam z Barbi. Hlače bi mogle bit črne!!!! Sm pogruntala takoj zvečer, ko jih je blu treba oprat grrrrr :-/
Ko so se pa posušile, pa ni blo več tulk fleku, tako da bo kr šlo zdej k so že narjene.

Bi mogla tud pozim kratke hlače oblečt! OOOO Pol bi pa iz dlakic blato dol pobirala ;-) To bi šele blo zanimivo ;-)
Lp

Barbi pravi ...

Kuk si dobr napisal, da je to pogled tisti, ki so za tabo ... ja, sej ... pred tabo jih pa ni. :) Če pa že so, pa itak ne gledajo nazaj. :P

Ojej ... jz ne vem, kaj je hujš ... da se oblečem v pomarančo al da oblečem kratke hlače. :)

Anonimni pravi ...

To je pa zelo lepa tekaška oprava.

Anonimni pravi ...

Ja hvala Verica, vsaj negdo se je najdu da pohval. Vsi samo kritizirajo.
Pa lep pozdrav na drugo stran luže.
Matick