nedelja, 8. marec 2009

Nova Gorica!

Nedelja 8. marca, to je dan, ko praznujejo vse žene, dekleta.....

Ob tej priliki bi tudi jaz zaželel vse lepo , vsem nežnejšega spola ki spremljajo ta blog, kakor tudi vsem ženam , dekletom , mamam, hčeram ..., od "možakarjev", ki spremljajo to pisanje.


8. sušec zdaj je spet,
praznik žen in vseh deklet.
Naj vam prazničen bo dan,
naj bo z "soncem obsijan",
naj krasi ga rožic cvet,
naj bo tako še mnogo let.

Vse lepo ob 8. marcu
Matick

Ni pa vse danes bilo v znamenju deklet. Potekal je tudi tek po Panovcu v Novi gorici.

V lepem sončnem jutru, sem se tja podal tudi jaz in Boštjan.Kar sva se bližala Primorski, vse višja je bila temperatura. V Novi gorici je termometer kazal temperaturo 18 °C, kar je kar precej za naše razmere.





Prijavila sva se za tek, zakupila startno številko za vse teke Primorske, se oblekla v "uniformo", ter pričela z ogrevanjem.






Pom pretečenih nekaj kilometrov, sva se postavila za startno črto in že se je odštevalo za start.



Še žvižg piščali , vklop ure in že se je pričela tekma s časom.

Kake tri kilometre, je proga bila ravninska, deloma po alsvaltu, deloma makedamu, nato smo zavili po stezah gozda, kjer se je večinoma vzpenjala.Tu se je menjaval makedam in gozdna pot, na šestem kilometru pa se je proga "postavila pokonci".Tu je bil klanec tako strm, da mu marsikdo ni bil kos in ga je prehodil. Nato se je zopet zravnala in v sedmem kilometru se prevesi v dolino.



Zadnja dva kilometra sta bila ravninska, toda moči so že pošle, tako da kakšnega pretiranega "finiša" ni bilo. Cilnja ravnina, na kateri je vsak uporabil še zadnje moči, za čim boljši rezultat in že smo bili v cilju. Tu se ura in borba s časom ustavi. Kazalci (saj je bila digitalna) so se ustavili na času 42:32, kar je v absolutni kategoriji pomenilo 42 mesto, v moji kategoriji pa 10 mesto. Boštjan je za mano zaostal še kake tri minute in to je pomenilo še dodatnih 25 mest nižje, v svoji skupini pa je bil 13.


Po zaključku so se vrstili še razni intervjuji (za te se nisva potegovala)in pa seveda pijača, sadje in malica. (vse to pa nisva zamudila)


Sledilo je podeljevanje nagrad , tako za tek po Panovcu, kakor za krose Primorske. V tokratnem teku ni bilo medalj in pokalov, sem pa dobil priznanje za udeležbo na krosih primorske, kjer sem v svoji skupini zasedel 6. mesto.Za ta pokal so štele najboljše tri uvrstitve od štirih krosov Primorske.



Po podelitvi pa proti domu. Ja pravilno je napisano, saj za domov je bilo prezgodaj. Ker tam ni bilo lokala, sva se preselila . Kam? Do prve "oštarije", kjer se da dobiti kakšen kozarec Terana ali Merlota. (nekje je potrebno pridobiti porablene kalorije)


Na Dolenjskem pa ne gre brez zidance, zato je bilo potrebno obiskati še to. Med potjo domov sva se ustavila še v "Lipniku", da z cvičkom posplakneva tistega Merlota. Ker ni preje je potem, (zapela harmonika,brez tega ne gre)in spet je bilo veselo da je kaj.











3 komentarji:

Barbi pravi ...

Hvala za lepe želje ob prazniku!

Pa tele trenirke dobr zgledajo. :) In kratki dres ni več tako pomarančen. :)

david santos pravi ...

Excellent picturs and pretty colours. Brilliant posting. Have a nice day!!!!

Unknown pravi ...

kr prpravljal se bcikl iščem 100/uro.