ponedeljek, 15. november 2010

Zaključna prireditev Dolenjskega pokala

V soboto 6.11.2010 pa smo se zbrali v prostorih OŠ GRM v Novem mestu, kjer je potekala podelitev priznanj in pokalov za udeležence Dolenjskega tekaškega pokala, kateri so izpolnili pogoje.V prejšnjih letih je slovesna podelitev soupadla z zadnjim tekom za pokal Dolenjskega lista v Bušeči vasi, a zaradi slabih izkušenj z vremenom in same dolžine podeljevanja,so tokrat to podelitev izpeljali samostojno. Ker je bila to 10. podelitev, je bilo priznanj še nekoliko več kot v prejšnjih letih. Kot na vsaki podbni prireditvi, se je vse skupaj pričelo z pozdravnim nagovorom prisotnim. Kar lepo število se nas je zbralo, saj smo zapolnili avlo do zadnjega kotička. Zbrani smo bili tako tekači kakor tudi navijači in seveda povabljeni gostje s strani sponzorjev, raznih športnih organizacij in organizatorjev teka. (verjetno sem še koga izpustil) Nato je bilo podane nekaj statistike o organizaciji in udeležbi za vsa leta, kako se je sploh pričelo z tekaško prireditvijo na tem koščku Slovenije in kako se je razvijala skozi leta. Za nekatere so ti podatki nepomembni in so se ob prebiranju dolgočasili, nekateri pa smo jim z zanimanjem prisluhnili.
In potem je sledil tisti slajši del, ki se mu reče podeljevanje priznanj in pokalov za doseške. Kot pri vsaki stvari je tudi tukaj bilo nekaj zadovoljnih in nekaj tistih malo manj, pa tudi nekaj precej nezadovoljnih.
Vseh podelitev je bilo toliko, da nebi našteval vseh, za vse pa se tudi nisem zapomnil, zato bom omenil le nekatere. Začelo se je z tistimi, ki so pokalček odtekli in odhodili vseh 10 x.
Ja kar nekaj je bilo takih in zaslužijo si vse čestitke, kakor tudi tisti, ki so v tej sezoni odtekli vse teke.Vseh 21 tekov se je letos udeležilo osem tekačev, in sicer Alojzij Novak, Bojan Bojkov, Brane Mišmaš, Janez Žitnik, Stjepan Kuhlang, Miro Erzin, Pavle Drobne in Edvard Doljak. Na vseh pohodih je bil Drago Martič.
Sledila je podelitev po starostnih skupinah za tekače, ki so izpolnili pogoje. Prvi trije v skupini so dobili malce večje pokale,
ostali v skupini pa pokalčke za udeležbo
Od tekačev, ki so prijavljeni v klubu Matick, sem v tem letu pokalček odtekel samo jaz, ostali tekači in tekačice zaradi obveznosti niso bili udeleženi na dovolj tekov. Ker ni bilo nikjer objave kako smo uvrščeni, do zadnjega trenutka nismo vedeli kakšen rezultat imamo dosežen. Kateri pokalček bomo dobili nam je bilo jasno šele takrat ko smo bili poklicani na oder, zato nas je bilo kar precej presenečenih. Ja med presenečenimi sem bil tudi jaz in to prijetno , saj sem bil na oder poklican kot tretji v naši skupini.
Jaz sem pričakoval nekje uvrstitev med četrtim in šestim mestom, vendar so bili iz skupin izuzeti absolutni zmagovalci in tako je meni pripadalo tretje masto.
Ko so tako prihajale na oder skupina za skupino, se je še v dveh skupinah, kljub vsemu pojavila "oranžna" barva
V barvah kluba Matick, sta po svoj pokalček odšla tudi Marko in Sebastjan, ki sta barve zastopala tudi na polmaratonu v Amsterdamu, medtem ko sta ostale teke odtekla v drugih klubih.
Vsakemu nagrajencu je pripadala tudi darilna vrečka, v kateri se je našlo nekaj malenkosti, za prve tri v ženski konkurenci pa je pripadal tudi šopek cvetja.
Podeljeni so bili tudi pokali za absolutno najhitrejše tri v moški in ženski konkurenci.
Pa tudi najmlajši in najstarejši so bili deležni posebne pozornosti.Najmlajša, ki sta se udeležila vsaj 12 tekov sta Matevž Hočevar (letnik 1997) in Anja Hafičič (letnik 1992). Najstarejša tekača sta zakonca Wraight, Dennis (1937) in Gill (1942).
Seveda se je našlo še nakaj pohval, plaket, priznanj in nevem česa še, tako da se je vsa "ceremonija" kar zavlekla. Da pa nebi vse skupaj postalo dolgočasno, je bilo poskrbljeno za nekaj krajših predahov, za popestritev dogajanja. Najbolj sta navdušila mlada plesalca, ki sta se zavrtela v poskočnih ritmih muzike. Izpod spretnih prstov citrarja, so se razlegali nežni glasovi citer,oglasila pa se je tudi harmonika, v malce bolj poskočnih ritmih.Po končani podelitvi je sledilo še kosilo in prijetno druženje, na katerem tudi ni manjkalo dobre volje in dobre muzike, kakor tudi ne dobre Dolenjske kaplice. Tisti najbolj poskočni so se tudi zavrteli v plesu in kar prehitro je prišel čas, ko smo se odpravili vsak po svoje.
Tako se je končala še ena sezona tekov za pokal Dolenjskega lista, ni pa se končala še tekaška sezona, saj je na vidiku še kar nekaj tekov, ki se bojo odvijali v tem letu. Za prihodnje leto pa tudi že kujemo načrte in izvajamo priprave, da bomo sezono pričeli čim bolj pripravljeni in seveda dosegli čim boljši uspeh.







Ni komentarjev: