četrtek, 20. september 2012

8. Krevsov tek

Polževo 01.09.2012

Pa se je zopet našel čas, da se polovi malce zaostanke v pisanju.  Še sreča da mi pomaga Barbi z nekaterimi objavami, (hvala Barbi) sicer bi verjetno pisal kar za prejšnjo sezono. :(
Pred Kostanjevico smo se podili po klancih, kjer imajo za "zavetnika" polža. Verjetno zato, ker se po tistih klancih ne da hitreje. No skoraj  ne, ampak mi smo šli malce hitreje.
Tisto sobotno dopoldne, je dež lil kot za stavo. Vzrok temu je bila tudi slaba udeležba na teku in posledično tudi "Matickov" ne veliko. No ampak nekaj se nas je našlo, tako na teku, kakor na pohodu. Od tekaškega dela je bila tam Vesna Oražem, pa moja malenkost Stane  in še Miro Šuštarjev. Klub slabemu vremenu, ki se je nadaljevalo tudi na Polževem, smo bili vsi dobre volje. Sprva je kar precej deževalo in smo se stiskali pod dežniki, potem pa je malce ponehalo, da smo lahko zagreli naše mišice.



Najprej so "sprobali" delček proge otroci, nato pa smo se spoprijeli mi.
Začetek proge je bil kar uredu, če spustimo tistih prvih nekaj spolzkih metrov travnika. Tu je bila potrebna največja pazlivost, saj smo bili vsi na kupu in vsak bi rad naprej. Potem pa asfalt in dolina, pa še nekaj makadama in že smo pretekli dva km. Sledi malce slabša pot , ki pa je že nekoliko "prislojena na hrib". Še preko travnika in že smo bili na najvišji točki, tik nad startnim mestom.  Sledil je dolgi spust in spolske ter blatne poti. Tu je bilo teči najtežje. Je bil tudi zadnji del lažji, čeprav zopet v klanec, a je bila vsaj podlaga dobra.
Jaz sem nekako pričel hitro, pa me je "pobralo" že do prvega klanca. Le z težavo sem se sestavljal, ko me je prehitel Miha Anžik. Takoj sem ga izbral za "zajca" in prav sem naredil. Sicer je malce hitrejši od mene, tokratne razmere pa so ga malce "bremzale", pa sem mu lahko sledil vse do cilja. Blatni in premočeni smo prihajali v cilj, kjer je skoraj vsakega nagovoril napovedovalec, povedal nekaj o njegovem kraju, od koder prihaja tekač in katera znana oseba je bila tam doma.   Ja kar zanimivo.
No še bolj nas je zanimalo kako smo se uvrstili in kakšni so bili časi, pa kdo je koga premagal. Nekaj podatkov smo imeli že sami, za druge pa je bilo treba "malce" počakati. Tačas smo pomalcali, ga kozarček spili, zaigrali in zaplesali, pa še zapeli bi lahko kako. Dež kar ni hotel ponehati in stiskali smo se vsak pod svojim koščkom strehe, katero si je bilo treba nekako izborit.


Pa je bilo strehe dovol, saj je precej tekačev odšlo pred podelitvijo. Je pač tako, da včasih "škratje" zagodejo računalničarjem in tudi tokrat so jo.  Rezultati se kar niso in niso hoteli sestaviti. Da je bilo lažje počakati, je poskrbel simpatični napovedovalec. Starejši gospod, je ves čas govoril zanimive, poučne in tudi šaljive teme iz vseh področij, predvsem pa iz tekaških.


In končno smo dobili rezultate. Pa ne mi, pač pa organizator in pričela se je podelitev. Smo jih čakali že toliko časa, da jih niso nič izobesili, saj bi predolgo trajalo. Je pa bilo tako še bolj zanimivo čakati koga in na katero stopničko se bo poklicalo.  Od "Matickov" sem bil poklican jaz in to na najvišjo stopničko, katero sem si priboril z časom 47:36 in le za švoh polovico minutke ušel drugemu, ter minutko tretje uvrščenemu.


Smo bili čisto na kupu, saj smo štirje iz naše skupine pritekli v cilj drug za drugim v dobri minuti. Uspešno pa je tudi zaključila Vesna, saj se je povzpela na tretje mesto z časom 1:02:18.


Tudi Šuštarjev je uspešno zaključil tek in pristal na 8. mestu , z časom 1:01:57.
Na koncu so podelili še nekaj  praktičnih nagrad, na katere pa nismo čakali, saj je bilo čakanja že dovolj. Hitro smo se odpravili v oštarijo na toplo, pa popili nekaj za zdravje, da nas nebi polotila kaka gripa, ali prehlad. Potem pa še pot proti domu, ki pa je bila tokrat kar dolga in naporna. Pa, saj bo bolš!


Ni komentarjev: