ponedeljek, 24. september 2012

Park tek

Novo mesto - moje mesto. Tek na domačem terenu ... le kako bi lahko manjkali? Hja, v resnici je šlo prav na tesno. Večina Matickov ima namreč v lasti vinograd in 15. september je bil dan trgatve v naših koncih. Zanimiv splet naključij in še bolj zanimiv dan ...

Jutro se je začelo z dežjem. Dopoldne je dež prenehal, začela se je trgatev. Letos je bila zmrzal in huda suša, zato je pridelek polovični v primerjavi s prejšnjimi leti, posledično pa se je trgatev hitreje zaključila. Vsaj nekaj dobrega v vsem tem. :)

In ker se je trgatev pravočasno zaključila, smo Maticki iz vinogradov in zidarskih del po okoliških gričih pridrveli v metropolo Dolenjske - v Novo mesto.

Tek je lušten, raven. Organizatorji ostalih tekov, zgledujte se  po Novem mestu. :) Ni groznih hribov, ni dolin, ki bi uničevala kolena, je bolj malo trde podlage, račke ob Krki navdušeno navijajo, na progi je dovolj vode in gneče, da ni dolgčas. :) Poleg tega je 10 km krajših od 10.000 m. Kaj bi si še lahko želeli lepšega? :) Mogoče še 2 € nižjo štartnino, vodo pred začetkom in na koncu, pa še pri malici na mizi (to smo namreč dobili). Res kapo dol organizatorjem in vse pohvale za izvedbo dogodka. Edina stvar, ki me je motila, je tista rumena luč, ki je svetila v zmagovalce, da so fotke nekam rumenkaste ... verjetno bo treba na kak foto tečaj, da to izboljšam. :)

Kaj naj še povem? Doma je lepo in na Park teku je bilo res fajn. Direktor kluba bo verjetno zadovoljen tudi s tem, da je absolutni zmagovalec kar Matickov. Sicer je ta zmagovalec Park teka letos zanemaril Teke Dolenjske, ampak vsaj na domačem terenu se je prikazal in izkazal. Pa tudi ostali Maticki so se dobro odrezali. Torej, rezultati:

Sebastjan Puš - 32.13 - 1. absolutno in v C

Stanislav Kralj - 35.26 - 1. v E

Marko Bučar - 39.21 - 7. v B

Vesna Oražem - 45.11 - 3. v C

Mirko Šuštar - 47.24 - 10. v I
Barbara Vidic - 48.06 - 7. v B
Mojca Vidic - 54.56 - 5. v D
Matej Vidic - 54.56 - 15. v B

Sledil je klubski sestanek, kjer smo malo premleli dejavnosti tekočega leta in razmišljali o naslednjem letu in o občnem zboru ... zapisnika nismo pisali, tako da nisem prepričana, kaj smo se dogovorili. Zagotovo so bile same pametne pobude, o tem ne dvomim. :)

Ni komentarjev: