nedelja, 18. november 2012

2. redni občni zbor

ZAPISNIK 2. REDNEGA OBČNEGA ZBORA ŠPORTNEGA KLUBA MATICK

2. redni letni občni zbor športnega kluba Matick se je začel v soboto, 17. 11. 2012, ob 17.00.

Dnevni red:
1. Sproščen klepet
2. Prigrizek s kapljico žlahtnega
3. Pogovor o slovenskih in mednarodnih udeležbah v letu 2012
4. Spet (ali še vedno) prigrizek s kapljico žlahtnega
5. Načrti za leto 2013 v Sloveniji in tujini
6. Pobude in predlogi
7. Več kapljic, dobra glasba, uživanje :)

K1) Klepet je vseboval različne teme. Od razmišljanja, zakaj nekateri zamujajo, do debat o velikosti pic, debelini palačink, priporočljivi količini alkohola (med drugim je bila omenjena šmarnica, ki baje ni priporočljiva v majhnih količinah).

K2) Kapljice se menda sploh niso videle, ker je bilo v kozarcu vse skupaj tekoče in ne po kapljicah.

K3) Po debati o bosonogem teku nekaterih tekačev smo izvedeli, da nam superge blažijo korake in zato tečemo po petah kot štorklje namesto po prstih, kar je menda pravilno.
 Pohvale so bile izrečene organizatorki udeležbe maratona na Češkem, predvsem so bili udeležensci zadovoljni z izbiro prenočišča - izpostavljen je bil odličen zajtrk.
Posebej je bil pohvaljen E. Doljak, ker je v letu 2012 pridno tekel za Maticka, če je bilo le možno. V tujini je za klub Matick osvojil 2. mesto. Čestitamo!

K4) Prihod še 6 članov (2 uri in 2 min po začetku občnega zbora). Ob 19.45 se je oglasila še druga članica nadzornega odbora, ki je na visokem položaju. S svojo prisotnostjo ni pokvarila vzdušja. Ob 20.15 je še vedno bila pri šanku in ne pod njim. :)
Zaradi vztrajnosti udeležencev se je 4. točka večkrat podaljšala. Posebne pohvale so bile izrečene kuharici in vodji kuhinje.
Ob 20.20 je šla nadzornica med ljudi, tako kot je to naredil Pahor.

K5) 1. sklep: Občni zbor bo obvezno treba ponoviti tudi v letu 2013 (lahko tudi dvakrat).
2. sklep: Vreme v tekaški sezoni 2013 bo.
3. sklep: V letu 2013 se predstavniki kluba Matick udeležijo teka v tujini (junij, julij ali avgust). Omenjene destinacije: Praga, Slovaška (razgiban gorski maraton), Budimpešta. V skrajnem primeru se ponovi letošnja lokacija na Češkem.
4. sklep: Dolenjskega pokala za leto 2013 se bodo udeležili tudi člani kluba Matick. Po napovedih prisotnih bodo 4 polne udeležbe, 4 polovične in 1 pogojna.
5. sklep: Klubske tekačice se bodo v letu 2013 udeležile DM-teka v Ljubljani. Mateja, Mateja, Stanka, Tjaša in Silva že razmišljajo o garderobi in pričeski. :)

K6) Obujali so se spomini na preteklost, večkrat je bilo omenjeno sankanje in skakanje v zamete - morda novi klubski aktivnosti.
Pobrali smo naročila za dopolnjeno klubsko garderobo in izvedeli, da testnih nogavic še ni.
Podan je bil predlog, da se za leto 2014 razmisli o novem tekaškem dodatku v oranžni barvi. Direktor je omenjal nakup ovc z oranžno dlako za oranžno volno in aktiviranje znanega Kralja iz oddaje Slovenija ima talent za "štrikanje" ušesnih trakov.
Podan je bil predlog, da se premaknemo na 7. točko. Še pred tem pa je bil sprejet predlog, da nazdravimo na novo sezono.

K7) Več različnih ugotovitev, precej teh ni primernih za zapisnik.
Najpomembnejši povzetek je bil: Dobri smo, še boljši bomo.
Proti koncu občnega zbora se je pojavila stava. 4 tekači precej dobre volje so stavili, da se ob 7h zjutraj dobijo v Gabrju pri spomeniku in tečejo na Gorjance. Stava je bila veljavna in fotodokumentirana. Tisti, ki se zjutraj ne pojavi in ne teče na Gorjance, mora ostalim plačati odojka.

2. redni občni zbor športnega kluba Matick se je z odhodom udeležencem uradno končal v nedeljo, 18. 11. 2012, ob 1.00.

Novo mesto, 18. 11. 2012
Zapisala: tajnica B. V.


Opomba: Kljub dvomom nekaterih je jutranji tek 6 ur po zaključku občnega zbora uspel. 3 člani so se prikazali na startu in pritekli na Gorjance, 4. član pa je izpustil priložnost za jutranji tek in bo moral ostale pogostiti z odojkom (to je taka zdrava športna prehrana). :)

Dopolnitve zapisnika možne in zaželjene v komentarijh.

Ni komentarjev: