torek, 19. avgust 2014

9. tek po lovskih stečinah

Trebelno 12.7.2014




Za nami so v glavnem že dopustniški dnevi in bo treba zopet počasi zavihati rokave, nič drugače pa ni v tekaških vodah. No vsaj v Dolenjskem pokalu tekov je tako. Tako smo se za zadnjo tekmo pred poležavanjem na plaži pomerili na Trebeljnem, kjer nam lovci vsako leto pripravijo lepo prireditev.
Navadno je to čas sončka,vročine, žetve,..., letos pa skoraj nič od tega. Ogromne količine padavin so ozračje toliko shladile, da niti sonček ki se prikaže vsake toliko ni več tako strašno vroč.  Če sem navadno na to prireditev prihitel v zadnjem hipu, je bilo tokrat vse drugače.
Prihod precej zgodaj še ne pomeni, da prideš med prvimi, kaj dosti tekačev pa le ni bilo, če dobiš štartno številko 10 in 11. No nisva pa bila samo dva od Matickov, ampak se nas je zbralo kar 8.



Vseh skupaj se nas je zbralo nekaj več kot 100 za dalšo progo, z tistimi najmlajšimi pa nas je bilo okoli 140 tekačev in tekačic. V preteklih letih so vzporedno priredili še tek mešanih četvork, tokrat pa se za to niso odločili zaradi premajhnega zanimanja. Ja je že tako, da se ne prijavi več kot nekaj ekip, tistih z hitrejšimi tekači, ostali pa le zamahnejo z rokami in pravijo; " saj nemoremo nič doseči, ker so že boljši prijavljeni". Tako smo se tokrat pomerili le posamično in na znak lovskega organizatorja smo se podali po stečinah.



Pred nami so bila dva kroga, večini že kar dobro poznana. Zahtevna proga bi lahko rekli, saj je na njej precej klancev, krajši strmi spust in pa večino proge po gozdnih poteh, ki pa so vse prej kot z ravno podlago. Nekateri so se na to pot "zagnali" že v samem začetku in si priborili prednost, medtem ko smo nekateri že od začetka zakorakali z težavo. Tudi tokrat je en tekač nekje malce zgrešil progo, pa čeprav je le-ta kar dobro označena. Kaj si moremo, nekateri so tako hitri, da ne vidijo kje sploh tečejo in je kar sreča, da smo nekateri bolj počasni.
Od Matickov smo tokrat prispeli vsi v cilj, po pravi poti, ter zadovoljni z rezultatom. Takole smo prihajali čez ciljno črto;
4. Bučar Gregor  26:05, 2. v B



7. Kralj Stanislav 27:12, 2. v E



14. Bučar Marko 28:32, 4. v B
21. Mikolič Silvo 29:42, 3. v G



40. Lukšič Andrej 31:00, 3. v D



59. Šuštar Miro  35:10, 5. v I
67. Oražem Vesna  36:25, 3. v C



96. Vidic Mojca  42:43, 4. v D

Seveda lovci vsako leto pripravijo tudi nekaj nagrad, ki jih izžrebajo med tekače in nekaj jih je pristalo tudi pri Matickih. Okrepčali smo se z okusnim divjačinskim golažom, se zavrteli ob zvokih ansambla Petan, vse skupaj pa je povezal v celoto poznani napovedovalec Robert Erjavec. Seveda z tem še ni bilo konec vsega v Trebeljnem. Lovska veselica je trajala pozno v noč, seveda za tiste ki so to hoteli.
Za tiste ki pa obožujejo le tek, pa bo naslednja "lepa" tekaška prireditev v Bregu pri Kočevju in to kaj kmalu.

Ni komentarjev: