petek, 1. avgust 2014

13. tek po Lončariji

Dolenja vas pri Ribnici 05.07.2014


 Za nami je pa še ena lušna in prijazna tekaška prireditev, ki se je odvijala v Lončariji. ŠD Lončar se vedno potrudi, da je vse v najlepšem redu, zato pa se tukaj zbere vedno veliko število tekačev.
Tudi to leto ni bilo nič drugače. Lepo vreme je v sobotnem popoldnevu v Dolenjo vas privabilo ogromno število tekačev. Pa ne samo vreme, tja nas vleče tudi prekrasna tekaška proga. Skoraj čisto ravninska in ravno  prav dolga, ob kateri je veliko število navijačev. In če je po veliki večini takrat zraven vročina, je tokrat bila temperatura ravno pravšnja.



Pa smo prispeli v Dolenjo vas. Seveda je bila cesta zaprta, saj so otroci že pridno tekmovali, mi pa bi radi parkirali čisto blizu startno ciljnega prostora. In smo. Malce je bilo za počakati in med nekajminutnim premorom med skupinami, smo šmrcnili z avtom naprej. Devet Matickov se je našlo na prijavni listi, nekaj pa jih je že odbrzelo na zasluženi dopust. Kot vsako leto, so tudi letos pripravili tek trojk in Matickov je bilo ravno za tri ekipe. 
In ko je bilo vse nared, smo se postavili v skupino nekje okoli 170 tekačev, domači pevski zbor je zapel himno, nato se je pričela bitka s časom. Kar precej hiter začetek tistih hitrejših tekačev, je zraven potegnil še mene, kar pa se je poznalo že po nekaj kilometrih.



Nekje na polovici proge, ko odtečemo prvi del pentlje, mi nekako ni šlo. Kar nekaj tekačev me je prehitelo, noge pa so postale nekoliko težke. Mali spust, ko smo zapuščali Dolenjo vas v drugem delu pentlje, pa mi je dal zopet nekaj moči. Kot bi od nekje posrkal nekaj energije, sem pričel pospeševati. Nekaj tekačev mi je uspelo celo prehiteti in obdržati prednost pred konkurenco vse do cilja. 
Seveda nisem v cilj pritekel kot prvi, sem pa bil zadovoljen z tekom, kar je pokazal tudi čas. Pa tudi ostali so se dobro odrezali

2. mesto absolutno in v skupini je pritekel Puš Sebastjan z časom 31:13



10. mesto Bučar Gregor  34:29  4. v B
11.mesto   Kralj Stanislav 34:32  2. v E



23. mesto  Mikolič Silvo   37:16  2. v G



46. mesto Bučar Marko   39:55  8. v B
51. mesto Lukšič Andrej  40:38  4. v D
17. mesto Oražem Vesna   44:51  4. v C in pa najhitrejša od domačink (najhitrejša Lončarica)



24. mesto Vidic Barbara    47:18  11. v B
33.mesto  Vidic Mojca    53:06   6. v D

Potem pa so tu še ekipne uvrstitve.
 Na 1. mesto je bila poklicana ekipa "Maticki" ki so jo sestavljali ; 
Puš Sebastjan
Bučar Gregor
Kralj Stanislav

Čas 1:40:14

Drugo mesto je pritekla ekipa DTP Trebnje s časom 1:43:02, tretje mesto pa domačini ŠD Lončar z časom 1:44:05
Druga ekipa Matickov med moškimi je pristala na 5. mestu z časom 1:57:49 , nastopilo pa je 7. ekip



Tudi dekleta so bile uspešne.
 Zmagale  so "Triatlonke" z časom 2:04:02, "Matickove punce" pa so bile na 2. mestu z časom 2:25:15, tretje pa "Maratonke NM" z časom 2:25:36



Seveda je treba omeniti, da je vsak tekač ob vrnitvi številke prejel praktično darilo, vsak je prejel okusno malico, ob progi in v cilju voda, postregli pa so še  lubenice, domača peciva in za  najmlajše tudi sladoled.
Potem pa proti domu.Kot vsako leto, smo se tudi tokrat ustavili v Soteski na gasilski veselici, kjer smo potešili žejo in nekoliko obrusili pete. Ja tudi sprostitve mora biti nekaj. 

Ni komentarjev: