ponedeljek, 27. julij 2015

4. trebanjski tek

Trebnje 13. 06.2015


Noč je bila kratka in hitro je minila. Oči se še niso počinile, ko je budilka naznanila ustajanje. Z težavo sem se zvlekel iz postelje, zamenjal nekaj stvari v torbi, nekaj jih še dodal in že sem se napotil v smeri Ljubljane.  V Novem mestu poberem še Doljaka in že smo bili tekači na kupu v centru Trebnjega.



Nekoliko spremenjena lokacija od prejšnjih let in tako smo se zbrali pri šoli na obrobju mesta. Skoraj vrh hriba, tako da je sonček dosegel sleherni kotiček. Že navsezgodaj je bilo vroče, da se kar ni dalo dihati. Najraje bi se usedel v najdebelejšo senco, z osvežilno pijačo in ležal. A je vedno isto. En del bi počival, drugi pa tekal in vedno skoraj zmaga tisti tekaški.
Tokrat se nas je zbralo 119, na najdaljšo 8 km dolgo preizkušnjo pa se je podalo 88 tekačev in tekačic.


Najprej smo naredili en mali krog okoli šole, nato pa jo mahnili v dolino po stari trasi teka. Nekaj asfalta, malce makadama, pa gozdne poti, vsega je bilo, kakor tudi klancev in spustov.  Preko vsega smo pritekli do vasi Studenec, tam naredili nekakšno osmico in se po isti poti vrnili nazaj do šole.



Tiste poti po gozdu so prav prišle, je bilo vsaj malce sence, sicer pa je vročina pritiskala  kar malce preveč. Tudi če bi bil kak klanec manj, nebi bilo nič narobe, ali vsaj tisti zadnji, ko bi bil majčkeno bolj prijazen. Ampak tako je in za vse enako, pa vsi smo nekako pritekli do cilja.

4. Kralj Stanislav  33:14  2 v F



21. Bučar Gregor  37:15  5. v B
25. Mikolič Silvo  37:56  3. v G



35. Lukšič Andrej   39:42  6. v E
45. Bučar Marko  41:40  6. v B
58. Šuštar Mirko   45:22  8. v I
64. Vidic Barbara  46:26  3. v B


Nekaterim se je po teku mudilo naprej, zato je za vse medalje poskrbel kar Silvo.  Medtem pa sem bil jaz in Doljak že na poti do novega teka, ki se je pričel le nekaj ur po teku v Trebnjem. Je kar težko biti na več koncih hkrati. Rešujemo kar se da!



Ni komentarjev: