sreda, 29. julij 2015

11. Splavarjev tek

Radeče 19. 06. 2015

Po napornem in vročem vikendu, je v petek zvečer prav prišla ohladitev. Dež je bil nekako prisoten ves dan, ampak to nas ni odvrnilo od teka v Radečah. Ker je vožnje do tja kar nekaj, bi bilo nesmiselno se peljati sam, zato sem zbral še nekaj potnikov. Tako smo v popoldanskih urah odrinili iz Novega mesta, Stane, Barbara, Edvard in Vlado.
Med potjo smo ugibali kako bo potekal tek in kje, pa koliko bomo ohlajeni, oziroma mokri. Namreč tek je bil tokrat organiziran na stari lokaciji, z novo progo, vreme pa je bilo kakršno je bilo. Kmalu smo vse videli in probali.



Najprej smo zavili v center mesta, a smo ugotovili, da je treba po drugi strani na obrobje, kjer se vse dogaja. Nekako smo našli parkirno mesto in med dežnimi kapljami odvijugali pod šotor do prijavnega mesta.   Časa je bilo ravno še za ogled dela proge, ki je bil nov in pa malce ogrevanja. Nekaj minut pred startom, se je ulilo in kar ni nas bilo volja iz šotora na startno mesto.  V zadnjih sekundah pa smo se le zvlekli pod startno ciljni balon.



69 tekačev in tekačic se nas je podalo na mokro 7,5 km dolgo pot. Začeli smo okoli šotora in naprej po sprehajalni poti, pod cesto Krško- Zidani most in naprej v smeri Hotemeža. Tu je bilo nekaj vzpona in že smo bili na krožni poti, ki smo jo tekli v lanskem letu. Pa tudi letos smo jo. Tokrat smo naredili po njej dva kroga in nato po isti poti nazaj do cilja. Premočeni smo zakorakali v cilj, samo ne vem od česa, ali od teka, ali od dežja. Verjetno vsakega po malem.
Takole pa smo prihajali v cilj Maticki!

6. Kralj Stanislav  26:35  2. v F



30. Mikolič Silvo  30:56  3. v G



40. Bučar Marko   32:23  3. v B



53. Vidic Barbara  36:01  3. v B



Tokrat se je prvič zgodilo, da smo vsi Maticki, ki smo se udeležili teka stopili na stopničke za zmagovalce. Bravo mi, pa še večkrat tako.
Na zmagovalni oder se je povzpel tudi Vlado, medtem ko je bil Edi na nehvaležnem 4. mestu.



Pod šotorom je nato sledila še veselica, katere pa se mi nismo udeležili. Klobaso smo snedli že med čakanjem na rezultate, žeje ni bilo, za ples pa ni bila muzika ravno pravšnja. Smo ugotovili, da od daleč se veliko lepše sliši, kakor v samem šotoru, pa smo jo kar ubrali proti domu.


Ni komentarjev: