torek, 1. september 2015

10. tek po lovskih stečinah

Trebelno 11.07.2015


Sobotno popoldan, sredi vročinskega vala, ko so že mnogi bili na dopustu, ali pa vsaj z mislimi tam, smo se odpravili v griče na Trebelnem. Navadno se tja odpravim v zadnjem hipu, saj se prej kuham v kaki žetvi, tokrat pa je bio drugače in je bilo časa dovolj.
Počasi sem jo ubral preko Novega mesta in čez drn in strn do jase pri lovskem domu Trebelno. Tu je bilo že vse pripravljeno, tako za tek, kakor tudi za veselico in druženje po teku.



Od tekačev sem bil med tistimi, ki pridejo majčkeno poprej, so se pa kar hitro nabirali in polnili parkirni prostor. Med vsemi je bilo tudi nekaj oranžno obarvanih, pa čeprav nismo nekako letos pripravljeni za kake boljše rezultate, od naših deklet pa ne duha ne sluha. So čisto odpovedale, le še vsake toliko pride kakšna, ali pa na case občasna pridružena članica.


Po lovskih stečinah se je podilo nekaj več kot 100 tekačev in tekačic, od tega na najdaljši preizkušnji (7 km ) nekaj manj kot 90. Za začetek so se pomerili najmlajši, potem pa smo prišli na vrsto mi.


Zatrobil je lovski rog in že smo se borili z časom, na za večino poznani tekaški progi. Nekaj asfalta, paprecej kolovoznih in gozdnih poti, ter večinoma v klanec. Tu vsako se leto znova sprašujem, ko tečem drugi krog, kako je lahko večino proge klanec, medtem ko spusta skoraj ni. No nekaj ga je in to še strmo navzdol, pa še v tistem delu kjer je podlaga najslabša. Vseeno ga vedno nekako pritečemo do cilja.

Pa če je med tekom malce bolj težavno, je pa v cilju toliko bolj sladko. Paziti je treba le na vročino, oziroma da se ne pretirava, ker kljub popoldašnji uri vročina ne popusti prav nič. Popiti je treba nekaj več tekočine, po teku pa v najdebelejšo senco na ohladitev.
No nekateri se ohladijo tudi za šankom, pa še na druge načine, po večini pa se okrepčamo z lovskim golažom. In še predno se okrepčamo, so že znani rezultati in pričnejo podeljevanje.
Tokrat smo jo odnesli takole;




5. Bučar Gregor  26:36  2. v B



7. Kralj Stanislav  27:37  3 v F




26. Škufca Marjan  30:25  3. v E




30. Menič Franci  30:50   5. v E


31. Pedišič Ivica  31:05    4. v D


33. Lukšič Andrej  31:44  6. v E


35. Mikolič Silvo   32:00   5. v G


39. Bučar Marko  32:30   6. v B


65.Štefanič Petra   37:52  3. v C

Že pred podelitvijo je nekaj viž urezal ansambelj, po podelitvi pa tudi takoj in če so koga zasrbele pete, pa da je imel še moči, se je lahko zasukal v ritmu glasbe. Sicer je bila tekaška prireditev zaključena z podelitvijo praktičnih nagrad, veselica pa takrat že v polnem teku in kateri je hotel je lahko ostal do jutranjih ur. Mene so med tem že klicali na drug konec, kjer je bila tudi veselica, le nekoliko bližje doma.
S tem tekom gremo v Dolenjskem pokalu na dopust in se vrnemo nazaj, ko si naberemo dovolj moči za naprej. No nekateri si jih naberejo, drugim pa poidejo. Kako bo komu kaj uspelo, pa se bo videlo na naslednji tekmi v Bregu pri Kočevju, na 21 km dolgi preizkušnji, še predno se vročina poleže.





Ni komentarjev: