nedelja, 27. september 2015

Kup "Oluja"

Zadar  01,02. 08.2015


Avgust je tisti mesec, ko se večina nas poda na morsko obalo na oddih. Tudi jaz sem si nekako rezerviral ta termin kar v začetku meseca. Mogoče sem si ta termin rezerviral tudi zaradi tekaške prireditve, ki se je dogajala v bližini moje počitniške točke. Dva dni prijetnega dogajanja v območju nekaj kilometrov, je kot nalašč, da se preveč ne zaležiš na plaži, ali preveč ne zalepiš za šank.

 Pa saj poležavanja je dovolj čez dan, popoldan nekaj rekreacije, potem pa fešta do jutra, če je volje za to.
Nekaj je bilo tudi govora o kombiju, ki bi peljal za tri dni na to prireditev, pa je odpadlo zaradi premalo prijav. Je pač v času dopustov, ko je težko dobiti nekaj tekačev za tri dni skupaj. Če pa si že v bližini, bi bilo škoda izpustiti....
Sobotno popoldan je bilo v znamenju prvega teka. Kros v šumi so ga poimenovali in dejansko se tudi odvija v gozdu. Na koncu mesta je precej velik državni gozd, po katerega poteh je speljana tekaška prireditev. Nekaj sto metrov od glavne ceste, se zbere majhno število tekačev, ravno toliko da se izplača organizirati prireditev. Slovencev se nabere kar nekaj na tej prireditvi, ostalo so pa tudi znani obrazi tekaških prireditev na hrvaškem.
Odteče se dva kroga. Prvi krog je majhen, kakšen kilometer meri, potem pa še velikega, da vse skupaj nanese za 6 km. Proga je ravninska, z minimalnim vzponom in spustom, poteka pa v celoti po gozdnih poteh. Čeprav se teče vse po gozdu, pa je še vedno kar precej vroče in soparno. Zavoljo vročine bi lahko bil tek kako uro pozneje, samo če nebi bila potem tema  med drevjem.

Kakorkoli že, odtekli smo in vsi prišli srečno in veselo v cilj. Tu smo oddali samo številke, se nekoliko oddahnili in se premaknili proti centru, na območje nekdanje vojašnice.  Tam se je potem vse nadaljevalo. Razglasitev rezultatov, podelitev medalj in pokalov, ter pogostitev. Ni bilo vse skupaj na nekem vrhunskem nivoju, je pa bilo lepo organizirano in vsega dovolj za vse.
Nas so najbolj zanimali rezultati.


3. Stanislav Kralj  18:51   1. v M 40



9. Aljaž Renko     20:45   2. v Junior



13. Edvard Doljak  22:34  1. v M 60



20. Stanko Renko    25:35  6. v M 40
21 Janez  Sagadin   26:24   3 . v M 50


3. Milena Renko    24:05  2. v Ž 40


Pa še skupno;
Stanislav Kralj 3. mesto



 Milena Renko 3. mesto





Seveda se je "fešta" nadaljevala takoj po prihodu "domov" (beri v kamp Sukošan) in to pozno v noč.
Nedeljsko jutro nič posebnega. Po ustaljenem redu, sledilo je nekaj vožnje z čolnom, kopanje, proti večeru pa zopet proti Zadru. Pa ne samo proti zadru, ampak kar tja, kjer smo večer pred tem zaključili. Po večini isti tekači kot na krosu v šumi, tudi na teku "Pozdrav domovini".
Tek je nekaj malega daljši, v celoti po asfaltu, je pa isto v krogih. Najpej dva mala kroga okoli samega startno ciljnega prostora, nato večji krog po mestnih ulicah in na koncu še en mali krog. V tistem mestnem krogu je tudi en klanček, ki se vleče kar dva kilometra in je v enem delu tudi kar precej strmo postavljen. Vseeno smo nekako hitro vsi prišli v cilj.

3. Stanislav Kralj 2. M30 22:28:17



6. Renko Aljaž 3. Juniori U20 25:33:77



8. Doljak Edvard M60 27:22:83



14. Stanko Renko 5. M40 31:50:00
17. Janez Sagadin 1. M50 35:48:00
 2. Milena Renko 3. Ž40 28:17:02

Tudi tukaj je bila absolutna podelitev;
Kralj Stanislav 3. mesto

Milena Renko 2. mesto




Seveda sta oba teka štela tudi skupaj za "Kup oluje 2015" in ko so sešteli čase, je bilo opaziti tudi dobre uvrstitve Slovencev. Pri moških je 2. mesto ujel Stanislav Kralj,


 pri dekletih pa prav tako drugo Milena Renko.



Ostalim so se stopničke izmuznile za dlako.

Tudi tokrat je sledila malica in druženje pozno v noč. Mi se nismo kaj dosti zadrževali, saj nas je čakala naša družba doma, da si nazdravimo na tekaške dosežke.



Ni komentarjev: