torek, 18. januar 2011

14.zimska brdska liga Ivančica 4

Prigorec 09.01.2011

Lepa sončna nedelja dne 09.01.2011, pa je bila v znamenju lige Ivančica. Razen težavne proge, je težavno tudi jutranje vstajanje, saj je treba zgodaj na pot in to mi je vse bolj mučno. Se kar težko zjutraj sestavim, ter odpravim na pot. Tokrat je bil Mirko šofer, jaz in Doljak pa sopotnika. Medtem ko sem jaz dremal na zadnjem sedežu, je Edo delal družbo Mirkotu in ga usmerjal, kje je potrebno zaviti. Že kar nekajkrat smo bili tam, pa še vedno ne vemo 100 % za pot.
Vseeno smo prišli in to dovolj zgodaj. Jaz sem se takoj zvlekel v tekaško opremo in pričel z ogrevanjem, medtem ko sta onadva še kar dremala v avtu. Jaz sem se nadremal med potjo, njima pa je očitno tega manjkalo. Že ko sem jaz pretekel slab kilometer, se je zvlekel iz avta tudi Edo, medtem ko je Mirko ždel v zaveterju do zadnje minutke.
Ja ne vem zakaj se je bilo potrebno stiskati v avtu, ko pa je bila temperatura na startu 10 °c. Pa tudi na vrhu je bilo sorazmerno toplo za ta letni čas, saj so v cilju namerili 3 °c. Verjetno je lepo vreme privabilo tekače, saj se nas je zbralo rekordno število in to kar 63, kar je za te lige veliko.
Kot zmeraj je sledil nagovor organizatorja, odštevanje časa in start. V začetku vsi nekam leno pričnemo, ali pa imam samo jaz tak občutek, ker v večini primerov pričnem prehitro. Tokrat nisem. Pustil sem pred sabo nekaj tekačev, jim počasi sledil in jim pričel bežati po kakem kilometru. No najboljši so bili tedaj že kar precej spredaj in praktično nevlovljivi in kakor smo se razporedili nekje na tretjem kilometru, tako smo ostali do konca.
Na sami progi ni bilo nobenih posebnosti. Težavna kot vedno, z nekoliko blata na določenih mestih in precej razmočenio cesto, ter malce vetra na določenih odcekih. Pa nas ni to prav nič motilo. Z progo smo opravili v zadovoljivem času, nekateri pa so celo postavljali rekorde. Tako je bil postavljen rekord proge v ženski kategoriji.
No mi smo še malce preslabi, da bi rušili rekorde, vendar smo dosegli solidne čase. Jaz sem dosegel vrh v 53, 45 min in to kot 5 tekmovalec, Mirko je pritekel s srečno 13-ico s časom 1:03:00, Doljak pa kot 21. s časom 1:08:03.
V cilju se nismo zadrževali kaj dolgo, ampak smo jo takoj ubrali v dolino. Pot smo ubrali po bližnici, kar pa je pomenilo, da smo gazili precej veliko blato. Pa nič ne de, saj smo v dolino prišli veliko popreje, copati so pa tako ali tako za oprat. Tako smo odtekli še eno kolo na tej progi, pred nami pa so še tri, potem pa bomo videli kateri je boljši od katerega. Za sedaj mi kaže na tretje mesto, kako bo pa na koncu se pa ne ve do konca.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Dobra objava, hvala

Anonimni pravi ...

Dobra objava, hvala

Anonimni pravi ...

Dobra objava, hvala

Anonimni pravi ...

Hahahahahaha

Anonimni pravi ...

Jah kaj ces, tko je...