nedelja, 26. junij 2011

7. splavarjev tek v Radečah

Petek, 24. 6. 2011. Za nas, šoloobvezne, :) je bil to zadnji šolski dan. Za nas, Matickove tekače, pa tudi prvi tek tega vikenda. :)

Stane je vzel rdeči kombi in začel pobirati potnike. Najprej je verjetno kar pred domačo hišo pobral sosedo Suzi, potem sta prišla v dolino, kjer sta naložila trojni paket v zasedbi Matej, Mojca, Barbara. Na pol napolnjen kombi je odbrzel v mesto, kjer smo pobrali še en trojni paket v zasedbi Hermina, Jasmina, Anja in za po vrhu še enega Mateja. Kombi je bil napolnjen in sledila je pot proti Radečam.

Na poti smo v kombiju klepetali o vsem mogočem - o tekaških izkušnjah preteklih let, o tekaških načrtih za tokratni tek in še o marsičem, kar nima ravno zveze s tekom. :) Kar hitro smo prišli v Radeče in začeli raztovarjati kombi. :) 9 se nas je spravilo k mizi za prijave in se nato h kombiju vrnilo z novimi nogavicami in štartnimi številkami. Ko smo se oblekli v "bojno opravo" ni bilo mogoče iti mimo kombija, ne da bi za hip pogledali proti "taoranžnim". :)

Takole so nas fotodokumentirali v dveh skupinah. Rečeno je bilo najprej lepši del ekipe.
Potem pa ne vem, kako se reče tem trem, ki očitno ne spadajo v lepši del. :)

Ampak ker imamo v našem klubu slogan, da morda res nismo najhitrejši, smo pa najlepši, :) je bilo nujno vso to lepoto spraviti na eno samo sliko. :)

Potem smo se pa po spolu razdelili in so šli fantje na ogrevanje, dekleta na pa WC. :) Seveda smo se potem skupinsko ogrela tudi dekleta in marsikdo se je ozrl za skupinico oranžnih. Ne vem, kaj jih je tako presenetilo. Da je v klubu Matick toliko deklet, da so Matickove punce tako lušne :) ali pa je morda oranžna barva nasploh taka, da privabi poglede. Kdo bi vedel. :)

Ob 20h (oziroma cca. 5 min kasneje) se je začel 7. splavarjev tek. Proga poteka po asfaltu, teče pa se tri kroge po centru mesta. Letos nam je bilo prizanešeno za zadnji klanec, ki so ga izključili iz trase proge, zato je bila proga malo krajša, pa tudi malce manj naporna. Klanec je vendarle klanec, pa čeprav je majhen.

Tule so rezultati naše ekipe, ki je štela kar 10 članov, saj se nam je pridružil še Marko. :) Pa poglejmo, kako hitro s(m)o bili.


Stanislav Kralj - 21:31
Matej Mikolič - 21:36
Marko Bučar - 25:04
Matej Vidic - 32:19
Jasmina Kastelec - 32:23
Anja Rudman - 33:29
Barbara Vidic - 33:30
Mojca Vidic - 35:45
Hermina Novak - 40:50
Suzana Brulc - 42:06

Dobro nam je šlo. Čestitke še posebej Jasmini, Anji in Suzani, ki so prvič tekle na tekih za Dolenjski pokal. :)

Po preoblačenju in žrebanju nagrad smo se iz oranžne barve kot kameleoni prelevili v neopazne osebke in se odpravili proti malici. Velika pohvala za malico gre organizatorjem v Radečah. Okusna hrana, povrhu pa še pivo. :) Ta splavarska malica nam ustreza. :)
Ob zvokih skupine Malibu smo migali za mizo in klepetali, prepevali ter čakali na rezultate. In smo jih dočakali. Uf, verjemite, se je splačalo počakat. Klub Matick se je izkazal in pobral kar 4 medalje. Bravo. Po vrsti pa je to zgledalo takole:

Jasmina - 3. mesto v skupini A
 Mojca - 3. mesto v skupini D
Matej Mikolič - 3. mesto v skupini B
Stane - 2. mesto v skupini E

Ostali smo samo bučno ploskali za mizo. Posebno zahvalo za glasno navijanje in spodbujanje namenjamo sotekačem iz Ribnice, ki so izredno glasno ploskali in glasovno spodbujali naše najhitrejše. Tudi mi smo ploskali za vas. ;)

Po podelitvi je skupina Malibu igrala tako zabavno plesno glasbo, da so nas zasrbele pete in smo se odpravili na plesišče, ki je bilo kar prijetno napolnjeno s plesalci. Nekateri člani kluba so varovali medalje, spet drugi upali, da jo tudi sami kdaj osvojijo, vsi pa smo se imeli res prijetno.
 V Radeče pa res še pridemo. :) Naslednje leto obvezno spet! :) 


Ne, nisem še končala. :P Če ste se kdaj vozili v kombiju, polnem Matickov, potem lahko veste, da ni nikoli dolgčas. Če se še niste, si lahko pa predstavljate, kako fino se imamo.
Obljubila sem, da zapišem ene take brihtne izjave, ki so nas nasmejale. :) Tokrat je za smeh skrbel Stane.

Ko je pogovor nanesel na neizčrpno temo o moških in ženskah, nam je Stane postregel z zanimivo primerjavo, kako je moškim težko izbrati pravo žensko. Slišati pa je bilo nekako takole:
Ženske, med katerimi moški izbirajo, so kot vreča kač strupenjač, med katerimi je samo ena belouška. Če imaš res res res res srečo, iz množice strupenjač izbereš belouško. Ampak navsezadnje je tudi ta še vedno kača.
Se bom vzdržala pripomb o primerjavi kača - ženska.

Dodal je pa še tole:
Zadnjič sem opazoval moje sestre in ugotovil, da so si vse izbrale moške in so prav srečne in jim čisto nič ne manjka. :)

Moj komentar na vse skupaj: mogoče bi pa vseeno rajši poskusil z belouško kot z moškim. :) :) :)


To je bil prvi od tekov tokratnega norega vikenda. Za več pa ostanite na zvezi. :) Kmalu na blogu ...

2 komentarja:

Matej pravi ...

Super opis, super teka s super ekipo :)

Matick pravi ...

Najprej bi se zahvalil Barbari za lepo napisano objavo; Hvala Barbi! Pa čestitke za vse tekače,še posebej tiste, za katere je bil to prvi tek, pa za tiste ki so posegli po medaljah.
Bravo tako naprej!
Tista druga šala pa se začne malce drugače.
Takole je bilo povedano!

Da večina moških jamra nad ženskami, kako jih mučijo v zakonu, kako jim je hudo,.... Pa kaj čmo, zgleda da je z ženskami res križ, k moje sestre so pa dedce vzele, pa se imajo vse fino.

Kako pa sicer izgleda v zakonu nevem, bom pa povedal ko najdem "belouško"!