petek, 16. september 2011

3. Tek po Blokah

Bloke- Nova vas 11.09.2011

Tudi nedelja 11. 09 je minila v znamenju teka. Ta dan je bilo sicer več tekaških prireditev, med drugim tudi v Dolenjskem pokalu, tek v Kostanjevici. Pa nisem tekel v "domačih vodah", temveč čisto na drugem koncu. Po daljših počitnicah, je zopet pričel Notranjski pokal in odločitev je padla, da ta dan tečemo na Blokah.
In smo se podali na pot. Trije tekači so zastopali barve v tem koncu naše deželice.

Pa nismo bili sami. Z nami je bila tudi spremljevalka, ki nas je spremljala z fotoaparatom v roki.

Mesto dogajanja je bila Nova vas na Blokah, za tamkajšnjo osnovno šolo.

Ko smo opravili z prijavo in poklepetali z vsemi poznanimi tekači in tekačicami, smo se pripravili na tek.


V tem času so že tekali na okoli najmlajši in se trudili čim prej preteči njim primerno dolgo razdaljo. Mi pa smo se ta čas ogrevali. Seveda vsak po svoje. Eni so se trudili z premikanjem avtomobila,


drugi z premikanjem kozolca,

nekateri so se ogrevali kar na soncu, katerega je bilo v izobilju, skratka vsak po svoje, kakor komu prija. In ko je prišel čas, ko so najmlajši bili v cilju, smo se postavili za črto "tastari".


Ni trajalo dolgo, ko smo se zapodili na 7 km dolgo preizkušnjo.





Najprej smo na polovico obkrožili igrišče in prispeli na cesto, ki vodi v sosednjo vas. Rahel klanček, se je v vasi spremenil v malce strmejšega, ki pa ni trajal dolgo. Bolj kot klanec, je bil moteč makedam, kateri ni nudil oprijema copat z podlago. Pa je kar šlo nekako. Še malce spusta in zopet je bil asfalt. Sledila je dolga ravnina, pa oster zavoj in dolg in kar zahteven klanec. Podlage so se ves čas menjavale, od asfalta, makedama, do gozdne poti.
Sledil je še zadnji spust nazaj v Novo vas, nekaj ravnine po pločniku in ulicah, ter ob igrišču nazaj v cilj.



Kratka proga in hitri tekači, tako ni bil nobeden preveč "osamljen". Ravno nasprotno. Vsak si je prizadeval prehiteti vsaj še enega tekača, kateri pa smo bili kar precej skupaj.


Pa smo bili v cilju. Od "Matickov" sem jaz pritekel tazadnji, ampak vseeno zeloooo zadovoljen. Majčkena osvežitev v cilju in pa najbolj gosta senca, je najbolj prijalo v tistem trenutku. Malce pozneje pa tudi cviček iz prtljažnika in pa za šankom

Seveda smo od avta nazaj na prizorišče prišpilali, da odženemo malce tekačev in medlje odnesemo mi.

Pa so se tekači pričeli zbirati okoli harmonike. Sem že razmišljal, da me bojo nabili, pa harmoniko v trske spremenil in sem kar malce odnehal.

Pa se niso zbirali zato, temveč so pripomogli z petjem. Je takoj lažje špilat, če je zraven dober vokal.


Vseeno je bilo potrebno odložiti harmoniko. Vsaj toliko, da se je snedla klobasa, ki so jo skuhali organizatorji. V tem času so tudi že objavili rezultate in pričeli z podelitvijo.

Najhitrejši so bili v skupini B. Namreč prvih pet v tej skupini, je bilo tudi absolutno prvih pet. V tej skupini je bil tudi predstavnik "Matickov", ki je za najhitrejšim zaostal 1,24 min in zasedel tretje mesto s časom 25:28.


Tudi malce mlajši v skupini A, so bili precej hitri in tudi v tej skupini se je našel "Matick". Za absolutnim zmagovalcem je zaostal za 2,41 min, v cilj pritekel kot 9. in v svoji skupini zasedel 2. mesto, z časom 26:45.

Sledila je podelitev tretji skupini C. Tudi ti so bili kar hitri in tudi v tej se je našel "Matick". V cilj je prisopihal 10., za zmagovalcem zaostal 2,43 min, njegov čas je bil 26:47, v skupini C pa je zasedel 2. mesto.

Verjetno ni potrebno navajati, da smo bili vsi veseli in zelooooo zadovoljni. No mogoče malce manj Sebastjan, ki je imel namen ujeti zmagovalca, pa je zaenkrat to zanj še pretrd oreh. Za takšen podvig bo treba še kako dolino žgancev pojesti.
Harmonika je pa vseeno še zapela in to same poskočne, kakor se tudi spodobi za takšen uspeh.

Pa vsega lepega je enkrat konec. Harmoniko smo odložili in jo mahnili vsak po svoje. Eni so se odpravili na morje, (tistim sm kar mal fouš) drugi naprej po delu, nekateri na počitek,..... Skratka vsak po svoje, vsi bomo pa zopet na istem, ko se srečamo na naslednjem teku.


1 komentar:

Anonimni pravi ...

:) lepo napisan p.s hvala za omembo moje malenkosti :P