nedelja, 3. februar 2013

Liga Japetič

St. Jana 06.01.2013


Sedaj je pa že čas, da se spravim k pisanju in pošlihtam vse to kar še dolgujem. Kar nekaj se je že nabralo, volje za pisanje pa nekako ni in ni.

Kmalu po novem letu smo se odpravili odšibat še eno ligo na Japetič, ali bolje rečeno eno kolo te lige. Že v začetku je bilo odločeno, da te lige ne odtečemo v celoti, je pa lepo videti prijatle iz druge strani Gorjancev in jim zaželeti vse lepo v novem letu. Tako smo tudi storili. Tokrat smo nekako z Doljakom pregovorila še Sebastjana Puša, da je odtekel "en trening".  No, tudi midva se nisva pulila za kakšen poseben čas, le toliko da odtečemo in se vidimo z drugimi tekači.



Rečeno storjeno. Po stisku rok in prijavi, smo se pripravili na tek, se malce poslikali in se pognali v breg.  No najprej malce v dolino in potem v klanec. Od vseh je bil najbolj vesel zmagovalec večino tekov na tej progi, da je dobil konkurenco. Tudi začel je najbolj hitro in tudi tokrat zmagal.



Čeprav je bilo vreme krasno in odlični pogoji, se meni nekako ni dalo "napasti", malce pa je k tem pripomoglo zdravje, ki je bilo vse drugo kot uredu. Puš je imel za ta dan zapisan počasnejši, pa malo dalši tek, zato je bila odločitev, da odtečeva počasi gor in potem še dol po isti poti.  Tako sva lepo skupaj odštevala kilometre. Pušu je bilo na čase kar malce dolgočasno in ga je vleklo, da bi "potegnil" in zmagal, vendar je zdržal v počasnem tempu.


Tako je na vrh pritekel zopet Nikica Vrabac na prvem mestu, za njim pa skupaj  "Maticka".  Tudi ostali so počasi prihajali v cilj in tudi Doljak, vendar ga nisva čakala. Popila sva čaj in nazaj v dolino. Na vrhu je prišlo tudi do spremembe plana. Nazaj v dolino greva po krajši in ne po daljši poti kakor sva imela v načrtu.  Tako smo zmagovalni trije bili ena dve v dolini. Mene je zdravje malce "skurilo" in sem podremal v avtu, medtem ko je Sebastjan odtekel še nekaj kilometrov treninga. Ker sva se vrnila po krajši, mu je namreč do predpisanega treninga manjkalo nekaj kilometrov, ki jih je nato v dolini odšibal.
V tem času se je vrnil v dolino tudi Edi. Najprej naju je oštel, ker naju ni bilo po dalši nazaj, potem pa smo naredili malce  analize. Seveda se to ne počne na prostem, zato smo se premaknili na toplo.



 Tako je nastal prijeten in sproščen klepet, popili smo ga kozarček, nazdravili novim uspehom, voščili strežnemu osebju, nato pa se odpravili proti domu. Za to sezono smo tako zaključili z ligo Japetič. Se pa mogoče vrnemo v naslednji sezoni, seveda dobro kondicijsko pripravljeni da zmagamo.



Ni komentarjev: