petek, 14. avgust 2009

Baza 20

Nedelja 19.07.2009 je bila tisti dan, ko smo se v prelepem vremenu podali tja v Podturen pri Dolenjskih toplicah.Skozi ves dan so se dogajale športne prireditve in popoldan še tekaški vzpon na Bazo 20.
6 km dolga proga z startom v Podturnu in ciljem na Bazi 20, vmes pa enakomerno razporejen klanec z višinsko razliko 450 m.Na startu se nas je zbralo 166, 34 se jih je odpravilo na pohod, ostali smo progo pretekli.
Proga je speljana enosmerno in ne krožno, kakor velja za večino prog, zato je potrebno nasprotno smer nekako premagati po lastni iznajdlivosti. Kar precejšnje število se je odločilo za možnost, ko premagaš progo v nasprotno smer pred tekom in služi za ogrevanje.
Tako sva se odločila tudi z Boštjanom, ko sva se vozila proti kraju dogajanja. Avto sem parkiral v bližini cilja, nataknila sva tekaško opravo, počakala še na enega tekača in skupaj smo jo mahnili v dolino.
Ob prihodu v dolino je bilo že precej živahno. Vsak si je po svoje polnil čas pred strelom startne pištole
nekateri so se razgibavali
drugi z počitkom

vsak po svoje pač

dokler se nismo zbrali pred startno črto

še strel in gremo

v boj s časom in 6 kilometerskim klancem

Precejšnje število navijačev ob progi, še posebej v zadnjem delu, nas je spodbujalo in nam vlivalo korajžo, da so kilometri pridno ostajali za nami. Na koncu še malce ciljne ravnine, ali bolje rečeno ciljni spust (zadnjih 500 m je navzdol) in že smo bili v cilju.

V cilju je vsak udeleženec prejel lepo ročno izdelano spominsko medaljo, za šankom pa okusno malico, da se nadoknadi porabljena energija.

Čas do razglasitve rezultatov in podelitve ročno izdelanih medalj, pa je zopet vsak po svoje zapolnil. Nekateri so se hladili po gozdiču

drugi so si privoščili osvežilno pijačko in klepet

lahko si šel na ogled okoliških znamenitosti

ali kako drugače potrošil čas.

Nato je sledila podelitev medalj in imeli so jih toliko, da sem še jaz dobil eno

in sicer za osvojeno tretje mesto v svoji kategoriji.Ura se je ustavila pri 30:59 in sem za najboljšim zaostal za dobre 3 min, kar je pomenilo 22 mesto v absolutni kategoriji. Čez dobri dve minuti pa je za mano pritekel tudi Boštjan z 53 mestom in 8 mestom v kategoriji.

Ni komentarjev: