četrtek, 20. avgust 2009

Krmelj



26.07.09, smo se zbrali na 2. teku ob Hinji.Prijeten tek v zanimivem okolju Krmelja, mimo jezerca in po okoliških gričih.
Krmelj je naselje v občini Sevnica. Nahaja se v ozki dolini potoka Hinje, v razkošju dolenjskih gričev, v najvzhodnejšem delu Mirenske doline, ki jo je oblikovala reka Mirna. Tu se nahaja še reka Hinja, po kateri se imenuje tudi tek in pa manjše jezero, naselje pa obdajajo številni griči na katerih pridelujejo cviček.



Ko smo se pričeli zbirati, je bila vsa dolina ovita v gosto meglo, le tu pa tam je pokukal sonček nekje vmes in naznanjal krasen dan.Na startu se nas je zbralo kar nekaj in sicer se je število ustavilo pri 101 na daljši progi in 11 na krajši. Start je bil za vse hkrati in v isto smer. Najprej smo zakrožili okoli jezera in to je bilo tudi vse za krajšo progo, ostali pa do glavne ceste in po njej v rahlem klancu do naselja Gabrijele. Tu se je proga pričela spuščati vse do kler nismo zavili z glavne ceste.Sledilo je malce ravninskega dela, nato pa dva krajša a strmejša vzpona (prvega sem kar prehodil), do naslednje vasi ki se imenuje Polje pri Tržišču. Tu se je zopet malce obrnilo navzdol, a ne za dolgo saj smo zavili na gozdno pot in v gozd, kjer je bilo zopet navzgor. Gozdna pot se je spremenila v gozdno stezo in obrnila strmo navzdol. To je bil precej nevaren odsek proge. Drseče pobočje z vse polno korenin, kucljev, kotanj, .., skratka idealni pogoji za padce, zvine in take reči, vendar smo vsi srečno zvozili.Stezica se je končala na makedamski cesti, ki pa je bila tudi ciljna ravnina in tu smo se vsi trudili pridobiti še kakšno mesto.

In že smo bili v cilju, za nami pa po organizatorjevih izračunih 8 km, po naših pa 6km proge. V lanskem letu se je pred ciljem še enkrat obšlo jezero, letos pa so skrajšali in vsi tekači smo bili istega mnenja, da je proga prekratka.

Kratka proga majhni časi, tako pač je in ni kaj spreminjati. Primož Kobe je bil kot prvi in je z progo opravil v 20,41min, jaz pa z časom 23:19, kar je zadostovalo za 12 mesto v absolutni kategoriji. No v svoji kategoriji sem pristal malce višje in sicer na 2 mesto, ostali tekači kluba Matick, pa so bili odsotni in se niso udeležili teka.
No takole pa smo stopili na stopničke, ki pa so se malce skrile

In na poti domov zanimiva druščina, ki se je ujela v objektiv

Ni komentarjev: