nedelja, 16. maj 2010

Delavske športne igre

V petek 7. 5 pa smo se zbrali na velodromu v Česči vasi, kjer je bilo prizorišče teka za delavske športne igre. V preteklosti se je ta tek odvijal na novomeškem glavnem trgu in je potekal po ulicah samega mestnega jedra v sklopu Novomeškega teka. Ker letos ni bilo omenjenega teka, so se organizatorji odločili za velodrom.


Progo so speljali po robu tega kolesarskega kompleksa, tik ob ograji in s tem dobili dolžino 500 metrov, kar je približno toliko kot po ulicah Novega mesta. Ker je določena dolžina teka za delavske športne igre 1000 m za ženske in 1500 m za moške, so ženske tekle dva kroga moški pa tri kroge.

To ni ravno pravšnja dolžina za nas ki navadno tečemo 10 km in več, ampak je po godu šprinterjem, a smo se vseeno zbrali v lepem sončnem popoldnevu.
Tekmovanje se je odvijalo tako, da je vsaka skupina tekla zase in prve so prišle na vrsto dekleta, od najstarejše proti najmlajši skupini in nato še moške.
Ko je prišla na vrsto tretja skupina v moški konkurenci, sem bil med njimi tudi jaz. 15 tekačev bi moralo biti na štartu, a je eden manjkal in tako se nas je pognalo le 14. Po preštevanju je sledil štart in že smo se pognali v krog.
Precej hitro je šlo vse skupaj in tudi tekači smo ostali nekako izenačeni v prvem krogu. Drugi krog je bil hitrejši in že je nastalo nekaj razlik in zaostankov, tretji pa je bil še hitrejši. Vse skupaj je nekako hitro minilo, saj je bilo konec že po dobrih štirih minutah. Prvi v naši skupini je dosegel čas 4:04 in drugi 4:06, nato nekaj presledka in tretji 4:20. Tokrat je tretje mesto pripadalo meni in to je pripomoglo, da je Revoz skupno zasedel 2. mesto za ekipo Krke, ki pa je bila zmagovalka.





Aleš Tomič, Franci Menič in Stane Kralj


Takole pa se je postavila zmagovalna ekipa Krke

Ni komentarjev: