četrtek, 3. november 2011

Zaključek Notranjskega pokala 2011

27. 10. 2011 je bil četrtek. Tak zanimiv. Dopoldne nič presenetljivega, popoldne pa kar precej. V Cerknici je potekal zaključek Notranjskega pokala, na katerega se je odpravilo kar nekaj Dolenjcev. V našem avtu je bil eden, ki je moral tja po pokal in skrbet za glasbo, eden, ki ga je zanimala organizacija zaključka, ena, ki je zadolžena za fotografije in ena, ki jo je fotografinja potrebovala za asistentko, kasneje pa se je izkazalo, da je bila odlična varuhinja pokala. :) Drugi "dolenjski" avto pa je vseboval enega, ki je šel po 3 pokale in dva za dobro družbo. Pestra druščina, ni kaj.

Naš avto je v Cerknico prišel pol ure pred začetkom in pred kulturnim domom nas je že čakal gospod, ki nam je rezerviral parkirišče in nas usmeril na "lajvu in lajvu", da smo parkirali na pravem mestu. Stane je moral izredno hitro zapustiti avto, pograbiti harmoniko in iti v dvorano na uglaševanje. To je izgledalo tako, da smo poskakali iz avta, se hitro odpravili čez cesto (Stane in član organizacijskega odbora spredaj, ostlai trije zadaj) in prišli v preddverje dvorane. Stane s harmoniko je šel noter, nam pa so pred nosom zaprli vrata. Hmm ... za goste še ni odprto. OK. :D

Kmalu se je ven zaslišala harmonika, kar je pomenilo, da uglaševanje poteka. Ljudje so hodili noter in ven z mikrofoni, pred vrati pa so stale hostese. Član našega avta je komentiral, da so bili v njegovih časih vratarji bolj strašljivi, mene pa je begalo to, da sem v kavbojkah in da sploh ne vem, če me bodo spustili v dvorano, sodeč po opremi hostes. No, pa so me.

Nekaj pred začetkom prireditve so se odprla vrata dvorane (protokolarno) in množica je zasedla mesta v dvorani. Dobili smo dobre sedeže in opazovali elitnost dvorane ter množico pokalov na odru. Kmalu nas je pozdravil voditelj Aleš (če se ne motim), ki je imel (na moje olajšanje) oblečene kavbojke in ne hlače na rob. Tako mi vsaj ni bilo pretirano nerodno vstajat iz vrste in fotografirat uspešnih tekačev, ki so prejemali pokale.

Če vas zanima, kateri tekači so to bili, si lahko fotke ogledate v albumu. Tu pa so uspešni Maticki ... no, dva. Ampak tadva zelo uspešna: Stane Kralj, ki je osvojil 2. mesto v svoji kategoriji in Sebastjan Puš, ki je dobil pokal za vse pretečene teke, za 2. mesto v kategoriji in za 2. mesto v absolutni razvrstitvi. Čestitam!

Program so popestrili trije glasbeni sestavi. Prvi je bil duo Dalton, ki je imel poleg glasbenih tudi druge humorne vložke.

Drugi so bili trije mladi fantje s harmonikami - Grahovski mušketirji.

Tretji pa je bil ... citiram organizatorja: tekač Stane Kralj s svojo harmoniko, ki je blestel v našem pokalu in v oddaji Ljubezen na seniku. :)

Po zaključku uradnega dela, na katerem moram pohvalit voditelja in njegove zabavne komentarje ... pa tudi pozdravi mladim tekačem so popestrili pretežno monotono prihajanje na oder ... skratka, po zaključku je bila pred dvorano pripravljena zakuska, kjer je manjkala glasba. Ne bodi len, bi rekli ... pa ni bil len, ampak je kar pridno raztezal svoj meh ter zabaval zbrano množico.

Po vsej verjetnosti bi bil petek bolj primeren dan za podelitev. No, verjetno organizatorji še ne vejo, kdo so Maticki in niso pričakovali, da se zna zakuska zavleči tako pozno v noč. Bilo je prijetno. Ugotovili smo, da je dekoracija narezkov okusna, da nismo vegetarijanci, da vemo, kaj je citiram: dolgo, štrleče in nagvercano in da nam niti Martin Krpan ni kos. Skratka ... ni nam bilo dolgčas.

Posebna pohvala gre tudi sponzorju tekov po Notranjski - to je podjetje ElgoNova. Vzorni podporniki športnih aktivnosti in zastopniki za sončne elektrarne v Sloveniji. Hja, o sončnih celicah smo marsikaj izvedeli pa tudi v avtomobilu na poti domov. :D

Zaključek Notranjskega pokala si zasluži same pohvale. Pa Maticki tudi. Kot piše pri Martinu Krpanu ... to velja, da bi se zapomnilo!

Ni komentarjev: