sobota, 23. junij 2012

8. Splavarjev tek v Radečah

Če ste brali prejšnjo objavo, ste lahko opazili, da so na Gorjancih prevladovali moški tekači kluba Matick. V Radečah smo ženske sprejele izziv in pokazale, da lahko pridemo na tek 3 in vsaka domov odnese svojo medaljo. Ha, fantje, pa nas poskusite premagat s takim dosežkom. :) Lahko že v nedeljo v Semiču. :)

No, pa da ne bomo preveč tekmovalni ... v resnici nismo taki. :)

Sončni in vroč petek, zadnji dan pouka za mlajše in začetek podaljšanega vikenda za starejše je bil idealen za tekaško prireditev. Nekateri so sicer popoldne delali, spet drugi šli na morje in se tretji zabavali kako drugače, ampak najbolj vztrajni tekači smo prišli v Radeče. Ob prijavi smo dobili športne pripomočke v barvah našega kluba. Da bo še več ljudi s sabo nosilo oranžno enregijo. Hura za organizatorja. :)

Po uvodnem ogrevanju smo se ob 20.00 podali na pot, dolgo 6,2 km, čeprav uradno piše 7,5 km. Ampak so nas tudi letos prikrajšali za tisti hrib do glavne ceste in smo naredili samo tri kroge po pretežni ravnini.

Udeležba ni bila velika, predvsem sem pogrešala tiste tekače, ki so nekako tako hitri kot jaz ali še počasnejši. Ne vem, so tako napredovali, ali jih ni bilo? Nekako prazno je bilo med počasnejšimmi. :)

Po teku je sledilo žrebanje nagrad in (k sreči) nisem bila izžrebana, ker ne vem, kaj bi z oljem za motorno žago. :) Po preoblačenju pa je sledilo druženje v šotoru, kjer smo bili ob podelitvi pozitivno presenečeni, saj predhodno rezultatov niso objavili. Na oder za zmagovalce so namreč poklicali najprej članico Matickov v skupini B,

nato v C

in na koncu še v D.

Tako smo vsa tri dekleta prejele medalje - dve srebrni in eno bronasto. Bravo za punce! :)

Še rezultati vseh Matickovih tekačev v Radečah:
... žal jih ni nikjer na spletu ... čudna je ta moderna tehnologija ... ko bodo, jih dodamo pa še tukaj.

Marko Bučar
        Mikolič
Vesna Oražem
Mirko Šuštar

Barbara Vidic
Mojca Vidic

1 komentar:

Matick pravi ...

Hja, bravo dekleta, lepo je to brat kako nas lepo zastopate. Saj bomo tud možakarji enkrat dobri, sam mal je za poćakat.
Čestitke dekleta!