četrtek, 30. avgust 2012

18. tek Veronike Deseniške

Pa se je začelo ... tekanje po premoru. Dolenjski pokal se vrača in skupaj z njim vsi pridni (pa tudi tisti malo manj pridni) tekači. Pretekli vikend smo se podali na pot, dolgo 10 ali 21 km, kjer se po navadi sprehajajo medvedi (iztrebki na poti so bili lep dokaz). Skratka, Breg pri Kočevju.

Zjutraj je modri avto pobiral potnike ... začelo se je z voznikom, potem je prišla prva sopotnica, pa druga in na koncu še zadnji sopotnik. In smo šli po ovinkih proti Kočevju. Vreme je bilo k sreči fajn, to pomeni oblačno in 19°C, kasneje pa tam okoli 22°C. Idealno za tek. Ker se je bližala vremenska motnja, sem se odločila za krajši tek. No, pa verjetno še zaradi premalo aktivnega tekaškega poletja, ampak pustimo detajle. Nekateri drugi so bili bolj pridni, ampak sem jim povedala, da s tem tvegajo dež. In res je bilo tako.

Z Mojco sva v cilj 10 km proge pritekli v zglednem času, vreme je bilo suho.

Malo vode, malo lubenic, preoblačenje, malica, potem pa so prišli že tekači na 21 km. Ko je v cilj pritekel Stane, je začelo deževat.

Vzeli sva malico in šli pod streho, predvsem zaradi fotoaparata, zato Marko nima fotke. Ups. Po krajšem nalivu se je malce umirilo in v objektiv sem ujela Vesno,

potem je pa še enkrat lilo in smo se gnetli pod streho, v cilj pa je na svoj humorno obarvan način prišel še Miro. Tako smo vsi Maticki opravili s progo.

Dež je padal in padal in vmes še malo lil. Končno, bi lahko rekli, zato nas to ni preveč jezilo. :) Je pa bilo malo hecno, da so dali rezultate na steno na dež. Hmm ... pa še vse je bilo kaotično ... ah, ta tehnologija. :)

No, po nekaj zmešnjavah, nalivih in gneči pod strehco se je začelo žrebanje nagrad. Nič sreče za Maticke. Spet. Sledila je podelitev medalj, kjer pa se Maticki pridno pojavljamo. Če nas že pri nagradah ni. :) Tako smo dobili dve ženski medalji in eno moško. Bravo mi!

Še uradni rezultati Matickov:
10 km
Barbara 52.32 - 3. v A
Mojca 59.39 - 9. v C

21 km
Stane Kralj 1.27.05 - 1. v E

Marko Bučar 1.35.59 - 8. v B
Vesna Oražem 1.47.20 - 2. v C

Miro Šuštar 1.55.12 - 5. v I

Po končani podelitvi je le še malce rosilo in brez glavne nagrade smo se odpravili proti domu. Tja sicer še lep čas nismo prišli, saj smo šli na pijačo, dve, tri, potem čez par ovinkov, potem je prijal pa že košček pice ali dva (sploh za tiste, ki so ostali brez makaronov), pa tako počasi proti domu, da smo do večera vendarle prišli domov.

Smo se imeli pa luštno. Nekateri še posebej. ;)

Ni komentarjev: