sreda, 22. avgust 2012

7.Tek po lovskih stečinah

Trebelno 14.07.2012




Čas vročine, dopustov in uživancije gre počasi proti koncu, zato se bo treba spraviti na stare tire. No nekateri smo na teh tirih že kar nekaj časa, vendar časa zmankuje na vseh koncih. Časa pa nekako zmankuje tudi za objave na teh straneh. Čeprav so bile sedaj tekaške počitnice, se je sem pa tja našel kak tek, pa še nekaj dolgujemo za nazaj.
Tako je bil zadnji tek pred dopustom in počitkom v Dolenjskem pokalu tek po lovskih stečinah, ki ga pripravlja tamkajšnje lovsko društvo. Seveda se je našlo tam tudi nekaj "Matickov".



Vročina je pritiskala na vso moč, ko se je bilo treba odpraviti proti Trebelnem. Tokrat sem malce zamujal, medtem ko so ostali že veselo tekali po jasi pred lovskim domom. Zamujal sem toliko, da je prijavo in dvig številke opravila Barbi, ki je bila z navijaško skupino in najmlajšim tekmovalcem Matickov že na prizorišču,



jaz pa sem prispel v zadnjem hipu.  No med potjo še en klic iz prizorišča. Tokrat za skupinsko prijavo. Prvič so tu izpeljali skupinsko tekmovanje in v vsaki skupini naj bi bila dva tekača in dve tekačice.  Torej Barbi sprašuje, če prijavi še skupino. Odgovoril sem, da naj poišče Maticke in naj nekaj zbere skup.  No to je naredila tako, da je to prijavo zaupala Mirotu Šuštarju. Pa je zbral ekipo. Od moškega dela je prijavil Kralj Staneta in Menič Francita, od ženskega dela pa Barbi Vidic in Rozi Flisar.  Vesna je namreč že bila prijavljena z drugo ekipo.
Tako je stekla prijava, jaz v zadnjem hipu prispem, si nataknem številko in že smo stali v startni vrsti in čakali na lovski rog.



In že smo se pognali po progi. Pred nami je bila "ogrevalna ravnina", pa ciljna ravnina, vmes pa dva kroga lovskih stečin. Okoli sto tekačev in tekačic se nas je podilo okoli pol urce, (nekateri več nekateri manj) pri tem pa premagali nekje 7 km.  Kar težavna proga, pa še zelo težavno vreme, vendar ko si v cilju pozabiš na vse skupaj.



No medtem ko smo se matrali mi, so se matrali tudi najmlajši na nakrajši progi. Tudi tu smo imeli predstavnika, pa še zelo dobro mu je šlo.



Seveda pri lovcih ne gre brez golaža,



dobre kaplice, domače muzike in veselice. Vse to je bilo tudi tokrat. Najprej smo pospravili pijačo in golaž, nato se zavrteli ob dobri muziki,



pa pričakali podelitev medalj. Seveda imamo tudi povsod zveste navijače, na katere tudi ni za pozabiti.



Sprva ni kazalo kaj obetavno, tudi zato ker smo površno pregledali rezultate, nekateri pa so bili za presenečenje.
Najprej so poklicali najmlajše. Tu smo videli našega tekača na četrtem mestu vendar se je izkazalo drugače. Pred njim so bila namreč sama dekleta in pripadlo mu je prvo mesto in ne četrto. Bravo Matic!



Na 7 km je bilo tudi nekaj dobrih uvrstitev.
15. mesto Kralj Stanislav z časom 28:16, ter drugi v skupini



31. mesto Bučar Marko, čas 30:20
61. mesto Šuštar Miro,   čas35:20
76. mesto Oražem Vesna, čas 37:38
90. mesto Vidic Barbara, čas40:18

Žal je za medalje nekoliko zmanjkalo, imamo pa verjetno največ četrtih mest. No smo pa ujeli še nekaj medalj, tokrat na ekipnem delu. V zmagovalni ekipi je sodelovala Vesna,



medtem ko smo bili Maticki na tretjem mestu, žal je "naša" Rozi že ošla proti domu.



Tako smo imeli razlog za veselje in zabavo, pa tudi za počitek, ki je še kako prav prišel. Naslednje leto pa napademo prvo mesto, če bo še ekipno tekmovanje.


Ni komentarjev: