sobota, 8. junij 2013

Straški teki

26. 5. se spodobi, da bi bil že skoraj pravi poletni dan. Konec maja smo pač navajeni na sonce, vročino, iskanje sence in zadnjih nekaj let tudi tek v Straži. No, jutro tiste nedelje, 26. 5. 2013, je bilo povsem drugačno. V bistvu takšno kot cel maj in začetek junija ... deževno in hladno.

Zjutraj sem bila v dvomih, če bi tekla ali ne. Ja - ne, ja - ne. Tek po dežju se morda sliši zanimiv, ampak to v resnici ni. Očitno je bil lanski Ljubljanski maraton prelomnica ... zdaj velja, da če sem šla pri 0°C, ko je snežilo in bilo res neprimerno za tek, pretečt prvi polmaraton, pa sem ga pretekla in preživela, potem ni izgovora za slabo vreme.

In smo šli proti Straži. Dež. Dež. Dež. Fuj. Fuj. Fuj. Prijave v dežju, preoblačenje v dežju (še dobro, da direktor pozna ljudi, da smo se vsaj pod streho preobuli in preoblekli). Potem nam pa ni preostalo drugega, kot da smo šli na start.

15 min čez deseto je samo še rahlo rosilo, ko smo se pognali na pot. Po 5 minutah je tudi rosenje ponehalo. Progo so k sreči malce prilagodili, da ni bilo potrebno teči po travniku in blatu. Pametno. Pa še tisti efekt so tako izničili ... ko tečeš in potem srečuješ tekače, ki se že vračajo, pa sploh še ne vidiš, kje se obrne. :)

No, na koncu, ko smo prišli v cilj, nas je tam že pričakalo sonce. Na sami progi pa neke vročine z neba ni bilo. :) In da ne govorim, da je na podelitvi medalj izgledalo, kot da je nedelja, 26. 5., en lep poletni dan. No, saj v nadaljevanju je res bil. Začel se je pa precej klavrno, kar se vremena tiče.

Slab začetek, dober konec, pravijo. Za nekatere je to še posebej obveljalo. Predvsem imam v mislih dobitnike medalj in jagod. :) Pa hvala za prijazno delitev jagod tudi s tistimi, ki smo za lastne jagode v Straži nekoliko prepočasni. :)

3. Franci Menič 30.59 (1. v E)

7. Stanislav Kralj 32.13 (2. v E)

28. Silvo Mikolič 35. 10 (5. v F)
32. Marko Bučar 36.05 (2. v B)

57. Andrej Lukšič 39. 10 (9. v D)
98. Barbara Vidic 44.55 (5. v B)
114. Mojca Vidic 49.40 (6. v D)
120. Nina Škoberne 51.38 (3. v A)

123. Vesna Oražem 56.38 (11. v C)

Naš klub je Straške teke zaključil v bližnji Prečni na letališču, kjer so se kovali novi načrti, ki so trenutno že v teku pripravljanja ... prijave uspele, še prenočišča se rezervirajo, potem pa sledi tek po tujini. Kaj in kje ... spremljajte nas, pa vam bo vse jasno. :)


Ni komentarjev: