torek, 4. junij 2013

7. Urbanov tek

Ah, kje je že Metlika in Vinska vigred in 7. Urbanov tek. Že doooolgo nazaj, tam eno nedeljo, natančneje 19. 5. letos je bilo.

Časa za tipkanje nimata ne tajnica ne direktor, tajnica je v takih in drugačnih papirjih zakopana, direktor pa ves čas teče ali dela pač tisto, kar delajo direktorji. :) Ker tajnica ne pije kave, bo predvideni odmor za kofetkanje izkoristila za tipkanje. :) Ampak tole bo res brzinska objava.

Kaj naj rečem? Metliška proga ni lepa. No, lepa morda že, če si greš ogledovat okolico. Če pa greš tečt, potem pa proga ni lepa. Začne se v dolinco (iluzija, kako lepo bi lahko bilo), pa rahlo v klanec, pa malce po kao ravnini, potem pa kar lepo v hrib (fajn hrib) do polovice proge. Ko se enkrat znajdeš pri cerkvici, veš, da te čaka samo še dolina, kar pa tudi ni ravno fajn za kolena.

Dokler se še spomnim, moram dodat pripombo, da sem tam na vmesnem vrhu serije klancev pogrešala eno postojanko z vodo na 2. kilometru. Potem na 3. kilometru sta bili pa kar dve (ena za drugo). Pa dobro, smo preživeli. :)

Spomnim se, da sem med tekom razmišljala, kaj moram zapisat na blog. Dve stvari. Prva je ta, da ko bom enkrat uspela Urbanov tek pretečt v celoti (to pomeni brez občasne hoje v hrib), bom izredno zadovoljna s svojo kondicijo. Letos ni to leto, ko bi se lahko hvalila. :)

Druga stvar pa je bolj prijetne narave. Namreč zakaj se splača na Urbanov tek na Vinsko vigred, čeprav je hribovita in dolinasta proga? Vam povem, zakaj? Če ne zaradi drugega, zaradi Prusovega muškata. Zdaj bom zvenela kot največji alkoholik, pa sem daleč od tega ... ampak Prusov rumeni muškat tako lepo diši in je tako omamno sladek in ti po enem kozarčku že da vedeti, da ni sok. Ampak je res omamno dober in ga pije tudi tisti, ki sploh ne pije alkohola in prizna, da je res vrhunsko vino. Zato grem naslednje leto spet na Urbanov tek. Na kozarček najboljšega. :) Po barvi zamaška je pa itak naš, klubski. :)

Še klubski rezultati Matickov, potem bo pa kofetarskega odmora konec. :)

3. Franci Menič - 35.07 (1. v E)

6. Stanislav Kralj - 36.07 (2. v E)

26. Silvo Mikolič - 39.52 (6. v F)
31. Marko Bučar - 40.24 (4. v B)
66. Andrej Lukšič - 45.27 (12. v D)
94. Vesna Oražem - 50.27 (5. v C)

95. Barbara Vidic - 50.34 (7. v B)
109. Nina Škoberne - 54.27 (2. v A)

117. Mojca Vidic - 1.02.24 (4. v D)

Nekaj nas je pa bilo, kajne? Pridni smo bili, da smo le pretekli. Dobitnikom medalj pa še posebne čestitke. :)

Aja, pa če smo že bili v Beli krajini, smo morali še kaj tipičnega prigriznit, da ne bo samo muškat v igri. :)



Ni komentarjev: