sreda, 11. december 2013

Zimska liga "Gorjanci" 1.

Gabrje 23.11.2013

Pa se je pričelo uresničevat tisto o čemer smo govorili že kar nekaj let, a je vse ostalo le pri besedah. Tokrat se je društvo Marathon odločilo da jo izpelje. Zimsko ligo namreč. Bravo fantje! Vsa ta leta smo se vozili na sosednje Hrvaško in tam sodelovali v podobnih projektih, sedaj je vse skupaj doma.
In kako vse skupaj izgleda? Čisto preprosto. Približno na 14 dni se dobimo v Gaberju in odtečemo do Gospodične, po sedmih kolih pa se izračuna zmagovalca. Čisto enostavno mar ne?! Kaj več nebi pisal, saj bo po vsakem kolu kaj dodano in do konca bo napisano prav vse.



Prvič smo se zbrali v soboto 23. 11. Vreme ni bilo ravno naklonjeno, saj je dež padal brez kakega usmiljenja. Zelo redki so se odpravili na kak sprehod, ali pohod, ali kaj podobnega. Tudi tekačev se nas je zbralo malo, čeprav sem bil nad udeležbo kar presenečen. Pričakovali smo vsi precej manj tekačev, predvsem zavoljo vremena.
V prijazni gostilni na sredi vasi smo se zbrali, popisali in se nato pripravili za tek. Pri spomeniku se vse prične in kmalu nas je bilo tam 27 tekaških navdušencev.



Po kratkih navodilih smo se podali proti vrhu Gorjancev.  Dva km asfaltne ceste, pa še eden naprej, se mi zdijo najbolj strmi in najtežji. Do tu dobiš ravno delavno temperaturo.



 Tudi tekači smo do tu bili bolj v skupini, potem pa smo pričeli vsak po svoji moči in gruča se je raztegnila v dolgo kačo.  Nekje do polovice poti se nato malce zravna, nakar se zopet dvigne  in klanec drži skoraj do 8. km. Od tu naprej pa gre lahko. Samo še v dolino, saj se teče do doma pri Gospodični in ne na Trdinov vrh.



Dež nam ni čisto nič prizanesel in nas je močil prav do cilja, pa še potem nazaj v spustu malce. Kdor je dal v spremljevalno vozilo torbo, se je lahko tukaj slekel mokra oblačila, se pogrel in nato v dolino, ali pa si se samo obrnil in takoj nazaj. Ta varijanta je bila slabša, saj si tekači v lokalu lahko postrežemo z toplim čajem in kuhanim vinom. Čaj poklanja gostinstvo Mrhar, vino pa  športni klub Matick, da pa je segreto na pravo temperaturo vinček skuhajo pri Mrharju.
In še nekaj besed o rezultatih. Najhitrejši je bil Matjaž Bukovec (45:30), za njim je pritekel Kralj Stanislav (47:00) in tretji je prispel Matej Luzar (50:14).  Časi tukaj niso pomembni, saj šteje samo uvrstitev. Ne smem pa pozabiti še enega "Maticka", ki je ta dan bil prisoten na dirki; Andrej Lukšič (1:01:17) ki je na cilj prispel kot  12. Čestitke pa gredo seveda prav vsem !
Seveda je vse skupaj spremljal tudi novinar Dolenjskega lista in podal objavo na njihovi strani in pa društvo Marathon, ki objavlja tudi rezultate.

Ni komentarjev: