nedelja, 29. december 2013

Zimska liga "Gorjanci" 2

Gabrje 8,12,2013

Tokrat za razliko od ostalih tekem zimske lige Gorjanci, smo se zbrali  v nedeljo. Verjetno je bilo tako dogovorjeno, da se tek ne pokriva z tekom v Krmelju in so se lahko določeni tekači  (kdor pač je hotel) udeležili obeh tekov.  Pa saj je tudi tako uredu, pravzaprav bi meni bolj odgovarjalo, da bi ligo naredili samo ob nedeljah.
Z vremenom tudi tokrat ni bilo sreče, ali kako bi temu lahko rekli. Glede na to da je zimska liga, je bilo verjetno tokrat bliže kakor prvič. Temperature so bile kar nekaj časa pod lediščem, megla pa je skoraj vsaki dan okrožala Gorjance. Tako je bilo drevje odeto v belino, kakor da je zapadel sneg. Ob otoplitvi je to ivje padlo na tla, pa še nekaj snega je verjetno zapadlo na vrhu in na cesti je bila poledica.  Na to smo bili opozorjeni na samem startu, kjer se nas je zbralo skoraj 40.


Organizator se je zbal zaradi poledice in je zato prestavil cilj nekaj višje, pri zavoju za Trdinov vrh. Tako je progo skrajšal za dober kilometer in to tisti najslajši, ki poteka v dolino. Če bi bilo po moje, nebi nioč spreminjali, le opozorilo bi se tekače. Konec koncev je to zimska liga in takšne razmere so za zimo čisto običajne. Pa tudi za vse je enako, pa kakorkoli že je. Mogoče bi se pri takih pogojih  malce premešal vrstni red na cilju, saj bi do izraza prišle še druge vrline, ne le hitrost.
Ampak tako se je organizator odločil in tako je bilo. Pa smo jo mahnili na pot.


Tokrat smo se že po prvem kilometru kar precej raztegnili v dolgo kačo, saj so tisti najhitrejši tokrat pričeli kar precej hitro. Meni se je precej poznalo "zimsko spanje", pa so noge bile utrujene že po nekaj kilometrih. Pa se nisem kaj dosti obremenjeval in sem jo ubiral, kolikor je bilo pač v moji moči.



Od polovice naprej je šlo že težko, pa tudi razmere so postajale kar zimske. Na določenih odcekih je namreč bil led že tudi nižje, tam okoli 7 kilometra. Treba je bilo počasi in previdno stopati, saj bi sicer lahko prišlo do kakega zdrsa.  Vseeno smo jo vsi dobro odnesli in srečno prispeli do cilja.

2. Gregor Bučar     41:36
4. Kralj Stanislav    44:42
7. Mikolič Silvo     46:00
15. Mikolič Matej 50:12
16. Bučar Marko   51:14
20. Lukšič  Andrej 52:56
34. Šuštar Mirko   1:02:30

Od "začasnega" cilja smo se nato po gozdnih stezah, ki niso bile ledene spustili do koče pri Gospodični, kjer nas je tudi tokrat čakal topel čaj in kuhanček. Topla oblačila smo si nadeli že v cilju, od tu pa je sledil le še spust v dolino.

Ni komentarjev: