četrtek, 25. december 2014

Sevniški pokal/ Sevnica

Sevnica  06.12.2014



Še nekaj malega je ostalo tega leta, potem pa treba obrniti  zamenjati koledar. Nebi bilo slabo tudi zamenjati kakšne navade, vsaj tiste malo slabše, oziroma razvade. Mogoče pa bo kaj od tega. Pustimo se presenetiti.
Preseneča pa vsekakor vreme v tem letu. Na zadnji tekmi sevniškega pokala za to leto je presenetilo z ledenim dežjem in pa s snegom po vrhovih.



Je že nekako kazalo na začetek zime, pa se je vse skupaj zopet ogrelo. Tisto soboto pa ni bilo prav nič toplo, ko sva jo z Doljakom ubirala proti Sevnici. Prispela sva nekoliko pozneje, pa nič zato. Za ogrevanje kar ni bilo, saj si se bolj ohladil, kakor ogrel, če si tekal v takem vremenu tam doli za Savo. Še sreča, da imajo zavetje in to še ogrevano, za vse, kar sodi zraven teka.  Tako smo po prijavi kar ostali v šoli, dokler ni bilo treba na startno mesto.


Napotkov skoraj nismo rabili, saj nas je večina tukaj že tekla. Dva kroga po levem bregu Save nanese 4 km , kar pravijo da je dovolj. V eno smer po nasipu in nazaj mimo njega. Seveda mimo po kopni strani in ne po tisti ki teče voda, sicer bi imeli duatlon. Pa smo ga skoraj imeli, saj je ves čas deževalo. Pa se nismo dali in smo se kar spustili po nasipu.


Luž ni bilo, razen ene na drugem obratu, pa smo ravno tako bili premočeni že po prvem krogu. Kar ni bilo nekega pravega veselja za tek, pa smo nekako zvozili do konca. Potem pa nič čakat. Hitro na toplo in brisačo v roke.
Ko smo bili nekaj časa na suhem, smo se tudi ogreli in okrepčali. Kot vedno so nas čakali makaroni in pa topel čaj, pa tudi kup sladkarij - takšnih in drugačnih. Te so šle skoraj bolj v slast kakor pa testenine, čeprav so bile okusno pripravljene.
In skoraj poprej kot smo mi vse to pospravili, so bili rezultati na mizi in že so pričeli z podelitvijo.  Najhitrejša sta bila kot vedno domačina, mi pa potem nekoliko za njima.


Jaz sem za njim zaostal nekaj več kot minuto in pristal na 6. mestu, v skupini pa je bil še vmes še eden in sem tako pristal na 3. mestu, s časom 15:35.


Tudi Doljak se ni povzpel višje. Ravno tako je pristal na tretjem mestu v skupini, absolutno pa je bil 15, s časom  18:45.


Tako se je v teh koncih za letos zaključilo. V naslednjem letu nas čakajo pa še dve tekmi in sicer prva v februarju in druga v marcu.

Ni komentarjev: