sobota, 6. december 2014

Zaključek Štajersko Koroškega pokala



Če smo se trudili skozi vse leto, pripada tudi udeležba na zaključku.  Vsak zaključek je dogodek zase in vsak organizator to spelje po svoje. Ker smo prvič nastopili v tem koncu, nam je bil toliko bolj zanimiv zaključek.
Na ta dogodek je bila potrebna prijava in pa prispevek 12€ in vsi trije dolenčki, ki smo opravili pokal smo se prijavili.(Doljak Edvard, Kralj Stanislav, Bučar Marko)  Vse skupaj naj bi se začelo ob 14:00, z štafetnim tekom. Ker nismo vedeli kako to poteka, smo seveda prišli ,mnogo prezgodaj. Še nekaj smo pohiteli iz teka v Boštanju in ko najdemo gostišče kjer naj bi se dogajalo, je bilo vse še bolj prazno.


Poleg na travniku so ravno pričeli z napihovanjem reklamnih balonov in postavljanjem, ostalih reklamnih zadev, od šotorčkov, transparentov,..... No nekaj malega smo se vključili še mi, da ni bil dolgčas. Muskontarji so opremljali svoj kotiček v dvorani in malce smo pokukali tja, kaj so nam pripravili, medtem ko je organizator sedel za mizo. Pa ne obloženo z raznimi dobrotami, ampak založeno z papirji in so sestankovali.


Do zaključka sestanka je bilo še kar nekaj, medtem pa se je tudi že nabralo kar nekaj tekačev. In ko so zaključili, se je pričelo dogajati. Tisti ki je imel željo, se je lahko prijavil na štafetni tek. Listke z imeni so zmetali v vrečo in potem vlekli ven enega po enega in sestavljali ekipe po tri tekače. Tako so nastale ekipe čisto  po naključju in vsak je prejel startno številko. Sledilo je še slikanje za "kmečki glas" potem pa počasi na startno ciljni prostor.


Mimogrede smo izpolnili še nagradno igro, v kateri pa ni bilo posebne sreče.


Teklo se je za gostiščem, po cesti kakih 200 m rahlo navkreber, se obrnilo in nazaj. Prijavljenih je bilo tekačev za 6 ekip in kmalu so bili prvi že na startu.



In so startali. Ostali smo seveda navijali vsak za svojega in bili pripravljeni za tek naprej.



V naši skupini je prvi tekel zmagovalec na večini od tekov, vendar tokrat ni bil ravno najhitrejši.  Štafeto je predal meni in zapodil sem se kolikor se je dalo. Malce je bolel gleženj, ampak za takšno kratko razdaljo se bo že nekako zdržalo.


V drugo smo štafeto predal prvi in začeli zadnji krog.


Tudi ostale ekipe so kmalu zamenjale tekače.


V dobrih 6. minutah smo tako bili že vsi v cilju.Čeprav kratko, je bilo pa hitro, vsak pa se je trudil po svojih najboljših močeh.
 In kako je bila izpisana ciljna lista? Takole!

1. Jože Dovjak
Tomaž Prednik
Matej Kraner
 5,19 čas
2. Erika Juvan
Matej Sturm
Nejc Kovačič 
5,30
3. Dejan Dovjak
Karl Petelinšek
Marko Bučar
5,32
4. Jože Mori
Stanislav Kralj
Tone Podkrajšek 
5,45
5. Edvard Doljak
Boštjan Ozmec
Bernarda Ivančič 
6,03
6. Marija Rojič
Štefan Skitek
Urban Sturm
 6,11
  Potem pa smo se premaknili v prostore gostišča Golob. Prijeten lokal z veliko dvorano, ki je bila pripravljena za nas in kmalu zapolnjena do zadnjega kotička.


Potem pa se je začelo. Najprej pozdravni nagovor in predstavitev vseh tekov, sledile so razne analize, statistika in podobne informacije za vse teke. Koliko tekačev je teklo na raznih tekih, koliko jih je opravilo pokal, pa vse teke, najstarejši udeleženec, pa najmlajši,...... Skoraj malce preveč podrobno, čeprav nekatere informacije so bile pa tudi zanimive.  Da ni bilo preveč suhoparno, je na vsake toliko prišla na vrsto muzika, za katero so poskrbeli člani družine Žohar.


In tako se je počasi odvijalo naprej. Poskrbljeno je bilo za vse in za vsakega nekaj. Kogar so zasrbele pete, se je lahko obrnil na plesišču,


poskrbeli so za humor in krepitev smejalnih mišic,


pa tudi za napolnitev naših želodčkov. Seveda je bilo poskrbljeno tudi, da nebi dehidrirali. Nekaj pijače je bilo zraven menija, če je imel kateri večje potrebe ali posebne želje, pa si je sam naročil. Dolenčki smo bili kar zadovoljni z ponujenim.


In ko je bila večerja pospravljena, se je pričelo tisto slavno dejanje. Za podelit je bilo kar nekaj pokalov, medalj, daril,.....


Začeli so najprej z štafetnim tekom. Medalje so dobili tekači iz treh prvo uvrščenih ekip, med katerimi je bil tudi Marko Bučar s svojo ekipo na tretjem mestu.


Sledila je podelitev po skupinah. Najprej so podelili v enajstih ženskih kategorijah in nato še v štirinajstih moških. Pokal je opravil vsak, ki je odtekel vsaj 7 tekov in prav toliko najboljših rezultatov se je štelo za uvrstitev v skupini. Za absolutno uvrstitev so šteli vsi teki, katerih pa je bilo v tem letu 18, dva pa sta bila odpovedana. Vsak se je trudil po svojih lastnih močeh in na koncu pristali takole.

Marko Bučar
odtekel 7 tekov
22. mesto absolutno, 2. mesto v skupini


Kralj Stanislav
odtekel 9 tekov
9. mesto absolutno, 2. mesto v skupini


Doljak Edvard
odtekel 12 tekov
27. mesto absolutno, 2. mesto v skupini


V absolutnem nismo mogli priti na stopničke, tudi če bi odtekli vse teke, po skupinah pa smo si nekako izborili vsi 2. mesta. Bravo mi!
Fešta pa se je nadaljevala. Kazalci na uri so se pomaknili kar precej naprej, zunaj je bila že dolgo tema in treba je bilo vzeti pot pod noge. ( bolje rečeno: usedli v avto pa gas) Bi z veseljem ostali še naprej, saj je bilo v planu še kar nekaj programa, a žal je tako da je včasih treba tudi kaj izpustiti. Vsak je dobil še darilno vrečko in smo se poslovili ter jo mahnili proti domu.
Lepo smo se imeli in tudi vožnja domov je bila prijetna, saj smo se imeli o čem pogovarjat. Mogoče na podoben način tudi kdaj zaključek v Dolenjskem pokalu. Kdo bi vedel!

Ni komentarjev: