petek, 11. junij 2010

4. Urbanov tek


Vikend okoli 20. maja , poteka vsako leto v Metliki "Vinska vigred" in tudi letos je bilo tako. Mislim, da je v naših koncih to ena največjih, najbolj obiskanih in najlepših prireditev. V treh dneh se v Metliki dogaja ogromno stvari in ena od teh je tudi Urbanov tek.
Letos se je to zgodilo 23. 05, ko se je sredi Metlike zbrala množica nekaj manj kot 150 tekačev, med njimi tudi trije člani kluba Matick.

Malce nas je grela Metliška črnina, nekaj je bilo pa potrebno gibanja

Lepo vreme, dobra organizacija in že je tu odlična prireditev. Sicer ne tako lahka proga, ki se v prvem delu vzpenja, sledi rahlo razgibano, (malce dol, pa malce gor) in na koncu še spust, do nekaj metrov pred ciljem, kjer se deveti kilometer zaključi z zadnjo vzpetino. (kakih 50 m)

Lepo je, da je tek združen z večjo prireditvijo in lahko bi bilo čimveč tekov vključenih v nek večji, za kraj pomembnejši dogodek, s čemer pridobi tako osnovna kot tudi tekaška prireditev.Na štartu in cilju je ogromno obiskovalcev, ki ne tečejo so pa zato navijači, katerih pa ne manjka niti ob sami progi.

Teče se po vseh vrstah podlage. Začne in konča se z asfaltom, vmes pa je makedamska cesta, pa kolovozne poti in travniki. Sicer proga v enem delu malce spremenjena od lanskega leta, zato ker je voda zalila del gozdne poti in so naredili "obvoz" po sosednjem travniku.Še vedno pa se je teklo mimo zidanic, kjer je vsako leto v ponudbi tudi metliška črnina, ampak sem skoraj siguren, da noben tekač ne sprejme te ponudbe, razen potem v cilju.

Največja strmina navzdol je pred zadnjim ovinkom, nato pa še v polnem šprintu do ciljne črte.

V cilj sem prispel kot 22. s časom 37:28 , kar je majčkeno slabše kakor lani, zadostovalo pa je za 6. mesto v skupini.Boštjan je dosegel čas 48:28, Mojca pa 58:31.

In če smo že na Vinski vigredi, je potrebno zaviti tudi za šank, kjer se je kozarček z prijatelji kar pošteno prilegel.Pa na zdravje!

Ni komentarjev: