sreda, 2. februar 2011

Riječka zimska liga 6. kolo

Kastav 29.01.2011

Razna bolezenska stanja in pa druge obveznosti, so tudi to soboto okrnie "Matickovo" ekipo v Kastavu, kjer se je odvijalo 6. kolo v Riješki ligi. Tudi tokrat sva se tja podala le dva, Stane in Edo.
V zgodnjem jutru naju je spremljal kanček zimskega vzdušja, a le dokler nisva ugledala obale. Ko sva bila bliže obali, sva sneg lahko opazovala le od daleč, po okoliških hribih, kateri so bili oviti v meglice.
Pa tudi ni bilo tako blizu obale, saj leži Kastav na nadmorski višini 365 m, kar je skoraj toliko kot Zajčji vrh, ki je 393 m nad morjem. Podobne so bile tudi temperature, saj je bilo le za kakšno stopinjo topleje kakor pri nas, čeprav se je sonček kar prijetno smehljal iz neba.
Na startu se nas je zbralo približno enako kakor običajno. 52 tekačev in tekačic se je na znak zapodilo novim uspehom na proti. Sedaj že dobro poznana proga, je hitro ostajala za nami in kot bi mignil smo bili na obratu.Kar nekaj jih je že obrnilo pred mano, tokrat okoli gospe, ki je pravočasno prispela na obračališče.Tudi fotograf se je potrudil in ujel tekače ob prihodu in odhodu .
Kmalu za mano je obrnila tudi prva predstavnica nežnejšega spola.Tudi Doljak ni ostal dosti zadajin pridno nadaljeval proti cilju.Ob vračanju nazaj, je bilo potrebno tudi paziti, da te ne povozi "bio traktor", kateri je naložen vozil po cesti, pa še šofer ga je na čase zapustil.Če smo hitro obrnili, smo bili tudi hitro v cilju in tudi vrstni red ob prihodu je bil podoben kot prejšnja kola. Malce sprememb je bilo le čisto pri vrhu, saj je kar 7. tekačev priteklo v cilj v polovici minutke. Tudi tokrat je šla zmaga v Slovenijo, odnesel pa jo je Uroš Taks. Jaz sem pritekel v cilj kot 11., Doljak pa kot 26, kar je enako kakor v prejšnjem kolu. Najboljša predstavnica pa je bila tudi iz naših krajev in to je bila Manica Radivo.
Tako je bilo za nami še 6. kolo od 8. V skupnem seštevku z upoštevanjem hendikepa zasedam trenutno 6. mesto Edi pa 10. in verjetno tudi ne bo kaj dosti sprememb do konca lige. Počakajmo še dva kola, potem se bo pa točno vedelo.


Ni komentarjev: