torek, 4. oktober 2011

Teden otroka ali stric Stane je zakon :)

Prvi teden v oktobru je teden otroka. Teden, v katerem je fino otrokom ponuditi še več, kot imajo na voljo ob običajnih dneh. S tem ne mislim materialnih dobrin, ampak tudi samo skrb za smeh, dobro voljo in ustvarjanje lepih spominov. Vsega tega se je danes lotil moj stric Stane, ki ga poznate kot tekača, danes pa vam ga predstavljam še kot super strica. :)

Stane nima svojih otrok (zaenkrat), zato pridno skrbi za otroke svojih sestra. V letošnjem tednu otroka je torkovo popoldne sklical na kup eno hči od starejše sestre, eno hči od srednje sestre in dva sinova od mlajše sestre. Da bo jasno tudi z imeni: Hermina, Barbara, Marko, Miha. In ker je teden otroka, naj bo še zapis malce bolj otroško narejen ... podoben osnovnošolskim spisom. :)


STRIC STANE in NJEGOV ORANŽNI ČOLN
V torek popoldne smo se dobili na parkirišču pred bolnišnico. Stric Stane je imel v prtljažniku velik oranžen čoln. Prijazno gospo smo vprašali, če lahko čoln nesemo mimo njenega vrta, da ga spravimo v potok Težka voda. Dovolila nam je in fantje so napihnili čoln, nato pa smo ga nesli do vode.

Vseh 5 nas je šlo v čoln in odpeljali smo se proti reki Krki. Trije, ki nismo veslali, smo kazali na veje in kamne in usmerjali veslača, da nismo nasedli. :) Sonček je prijetno sijal. :) Pod Kapitljem smo zavili v največjo dolenjsko reko in se obrnili proti toku.
Plašili smo račke, opazovali balon, ki je vzletel, in vihali nos nad algami v reki. Veslača sta pridno veslala in kmalu smo prišli do prve postaje - gostišča na Loki. Preizkusili smo veščine parkiranja in ko smo imeli čoln že privezan, smo na hitro skočili še na poletno osvežitev (pa čeprav je jesen).

Kar hitro smo šli nazaj na čoln in veslali naprej proti toku reke. Srečali smo dva gospoda na čolnu, ki sta menila, da je 5 oseb za en čoln preveč. Pa smo povedali, da je še malo prostora in šli naprej.
 Naš naslednji cilj je bila čolnarna pod picerijo Eldorado. Pred tem smo poklicali kuharja v Eldoradu in naročili zdravo športno malico.

Pri družinski malici smo ugotovili, da je sonce že zašlo. Ker smo obljubili še en obisk en ovinek naprej, smo še vedno veslali proti toku. Fantje so imeli pravi fitnes trening, tako da bodo imeli jutri boleče roke in fino hude mišice. :)

Privezali smo čoln in šli na krajši obisk k sorodnikom, ki so nam pokazali novo hišo z vijolično kopalnico in dihurja Perota. Zanimivo. Nismo ostali predolgo, ampak smo šli kar kmalu nazaj v čoln, saj je bilo že temno.

Fanta sta veslala na vso moč, vmes pa smo prepevali pesmice, se smejali, fotkali, snemali in gledali grmovje, ki se nam je na trenutke nevarno približevalo. Ves čas so zvonili telefoni, a smo se zato le še bolj smejali.

Na koncu smo se v trdni temi izkrcali na travniku pri gostišču Loka. Med čakanjem na avto smo uganjali norčije in se fino zabavali.

Potem smo obrisali čoln, ga spustili in pospravili v avto. Večer smo zaključili s sladoledom, tiramisujem ali pivo ... vsak po svoje. Natakar verjetno ni vedel, da smo tako razigrani, ker smo 4 otroci, ki jih je stric peljal na popoldanski izlet.
Imela sem se zelo lepo. Izlet mi je bil všeč. Upam, da še kdaj ponovimo. :)

P. S. Po Krki plavajo podgane. Fuj.

P. S. 2 Športni klub Matick v sodelovanju z Barbi.tur je na zgoraj opisani način uradno zaključil poletje. Od jutri naprej začnemo uživati v jeseni. A kdo ve, če je veslanje po reki tudi jesenski šport? Mene je danes to poležavanje športanje povsem navdušilo. :)

Hvala vsem trem fantom in sopotnici za super popoldne!

1 komentar:

Matick pravi ...

Ja je bilo res prijetno, pa tudi veslanje ni bilo tako naporno kot si ti prikazala. Ob priliki ponovimo!