četrtek, 17. april 2014

15. Novomeški tek

Pa smo jo začeli! Novo sezono tekov za Dolenjski pokal namreč. Tokrat se po daljšem tipkarskem premoru spet oglaša tajnica kluba. Če si sploh ob vsem zanemarjanju svojih dolžnosti to še zasluži. :S

Skratka, tekaško sezono Dolenjskega pokala smo začeli tam, kjer se spodobi - v Novem mestu. V nedeljo, 6. 4. 2014, se je namreč odvijal 15. Novomeški tek.

To je neke vrste športni praznik v našem kraju in zato se je dogajalo mnogo stvari. Jaz sem jih večino izpustila. Vem, da so se odvijale delavske športne igre, vem, da so nekateri naši člani tekli, ne vem pa, kakšne uspehe so dosegli. No, za enega vem.


To je Stane, ki je dosegel svoj uspeh pod imenom podjetja, pri katerem je zaposlen, ampak mi to štejemo kot klubski uspeh. :) 2. mesto na teku na 1500 m s časom 4.33. Ojoj, jaz imam na 1 km slabši rezultat. Pa ne okoli govorit. :)

Za beleženje ostalih morebitnih "klubskih" uspehov na delavskih igrah bo poskrbel direktor, jaz se selim naprej.

Po delavskih športnih igrah so tekli tudi najmlajši. Imamo tudi predstavnika v podmladku kluba. Naš Matic je osvojil 10. mesto od 49. nastopajočih. Bravo!


Torej po vsem tem dogajanju je prišla tudi ura starta na 8 km. In na startu nas je bilo kar nekaj oranžnih, Matickovih. Prvi tek sezone po navadi pomeni nekoliko slabše rezultate od osebnih uspehov ... no, vsaj zame, ki si privoščim zimsko tekaško spanje. Ostali naši tekači so pa tekli celo zimo in se jim to lepo pozna pri rezultatih. Bravo!

Torej, pognali smo se po ulicah Novega mesta ... najprej manjši krog zadaj za Mladinsko knjigo in tam nekje, ko ne vem, kako se reče, pa nazaj mimo Situle na Glavni trg, potem pa čez Kandijski most v grd grd grd hrib na Ragovsko in luškana dolinica, pa malo gozdne poti po Ragovem. Leseni most in stopnice, da tam pustiš še zadnje atome moči. Potem tečeš mimo sodišča in spet pridihaš mimo Situle. Ko sem jaz prišla mimo, so navijači spodbujali in že nestrpno pričakovali zmagovalca.

Ne, nisem tako hitra, samo treba je odtečt še en tale "veliki" krog - most, grd grd grd hrib, dolinca, gozd, most, stopnice, sodišče, Situla. Potem se pa lahko ustaviš.

Naši klubski časi so se ustavljali nekako takole:
ŽENSKE:
26. Barbara Vidic - 42.46, 12. v B

29. Vesna Oražem - 43.11, 4. v C

46. Mojca Vidic - 48.26, 7. v D

50. Nina Škoberne - 50.58, 9. v A


MOŠKI:
2. Sebastjan Puš - 27.06, 1. v C

5. Matjaž Pregrat - 28.02, 1. v A

10. Gregor Bučar - 29.41, 4. v A

18. Stane Kralj - 31.00, 2. v E

21. Srečko Šimec - 31.22, 3. v E

26. Marko Bučar - 31.59, 7. v B

34. Silvo Mikolič - 32.48, 2. v F

74. Andrej Lukšič - 35.36, 10. v D

123. Mirko Šuštar - 42.11, 10. v I


Saj pravim, prvi tek sezone. Naš direktor pravi: "Kaj bi pa ljudje rekli, če bi Maticki bili tako hitri, da bi vse medalje pobrali." In prav ima. Mi smo solidarni in dovolimo, da tudi drugi naši tekaški prijatelji kdaj stopijo na stopničke. :)


Najpomembneje je, da smo odtekli uvodni tek in otvorili sezono. Pa da je število tekačev našega kluba tako visoko. In da smo še vedno nasmejani. In da bomo še tekli. In da se bomo še fajn imeli. Pa čeprav nismo vedno najhitrejši. Smo pa zadaj za reklamo. :)


Ni komentarjev: