torek, 29. april 2014

35. tek na Petelinjek

Gabrovka 19.04.2014


Čas beži in prazniki prihajajo in odhajajo drug za drugim. Medtem ko smo v pričakovanju prvomajskih praznikov, nas še vedno tišči velikonočna šunka v želodcu. Seveda ni tam ostala vsa, le njena energija, kolikor jo nismo še uporabili.
Nekaj tako ali drugače porabljene energije pa gre tudi za tek. Na tisto praznično velikonočno soboto, smo se podali v Gabrovko, kjer se je odvijal tek z najdaljšo tradicijo v Dolenskem pokalu. Organizator je malce spregledal tale praznik pri organizaciji, pa se je nekoliko zbal glede udeležbe, pa je bil strah odveč, saj se nas je zbralo kar precej tekačev. Na najdaljši preizkušnji se nas je tako letos zbralo okroglih 100.


Vreme ni bilo prevroče, pa kar je najvažnejše je bilo brez dežja, katerega je v zadnjem času veliko preveč. Tako smo se lepo pripravili za tek, vsi veseli in sproščeni. Malce tudi zato, ker je bila letos proga nekoliko drugačna kot leta nazaj. Vremenska ujma je podrla kar nekaj dreves na Petelinjeku, katera lastniki še niso utegnili pospraviti, pa je zato pot za tek neprehodna v tistem najvišjem delu. Tako se je organizator odločil progo spremenit.(Kaj češ drugega, če pa je drevje preko poti podrto)Pa je izpadel največji klanec in dobre tri kilometre poti.


Začetek in pa prvi klanec je bil isti, pa še en del asfaltne ceste z rahlim  razgibanim terenom. Pred spustom v vas Kumpolje, pa smo tokrat zavili nekoliko bolj na desno in se spustili v vas  Brezje, kjer smo prispeli zopet na staro progo. Nekaj travniških poti, nato pa makadamska podlaga do cilja. Vsekakor bolj prijazna proga kot tista v celoti. Sem predlagal, da bi tako ostalo tudi za naprej.


 V cilj smo prihajali vsak po svojih zmožnostih in seveda se je našlo na seznamu tudi nekaj "Matickovih", ki pa so tokrat odtekli zelo dobro.

5. Bučar Gregor   čas 27:49  4. v B
7. Kralj Stanislav  čas 28:25  1. v E
8. Šimec Srečko   čas 28:52  2. v E


14. Bučar Marko  čas 29:22  8. v B
22. Mikolič Silvo   čas  30:19 1. v G


54. Lukšič Andrej  čas 35:19  3. v D


91. Škoberne Nina  čas 43:13  2. v A


To pa smo bili tudi vsi Maticki (upam da nisem katerega spregledal, kajti vidlivost mi malce peša), ki smo se tokrat udeležili teka. Seveda je tudi tukaj na koncu nekaj druženja, klepet in pa malica, ter pijača po želji tekačev.


Pripravljenih je bilo tudi nekaj praktičnih nagrad, katere so žrebali med tekače. Kot vedno tudi tokrat sreča ni bila na moji strani, pa nič ne de saj je vseeno lahko luštno.
Lepo je tečt, sploh pa v teh koncih in zato se vidimo naslednje leto.



Ni komentarjev: