sreda, 17. junij 2009

Gorjanci

Nedelja 14.06.2009 je minila v znamenju teka na Gorjance, kjer je bila udeležba obvezna, saj je to nekako domači teren.
Ni se teklo ravno na Trdinov vrh, je pa bil cilj še vedno precej visoko na nadmorski višini preko 900 m pri Miklavžu, od koder je tudi prekrasen razgled.
Organizator AK Šentjernej je poskrbel za lepo izpeljano prireditev, tako teka na Gorjance, kakor tudi za otroške teke na samem vrhu.
Zbrali smo se na mostu čez Pendirjevko nekaj km nad Cerovim logom. Organizator je poskrbel za prevoz prtljage na cilj, sami tekači pa smo se znašli vsak po svoje. Z Boštjanom sva imela s sabo na štartu navijača Romana, ki nama je odpeljal avtomobil na cilj.
Tek je v celoti speljan po široki makadamski cesti. Starta se takoj strmo navzgor (precej ovinkasta cesta "blaži" vzpon), po 3 km se na "Škofovki" priključimo na cesto, ki pride iz smeri Gabrja, kjer zavijemo levo in bolj položno nadaljujemo dobra 2 km do "Krvavega kamna", kjer se obrnemo proti Miklavžu. Po nekaj metrih "ravnine" sledita dve manjši vzpetini (klančka), nakar cesta steče po pobočju pod vrhom grebena. Najprej je nekaj ravnine, nato sledi krajši spust in nato manjši kucelj in nato spet v dolino, kjer nato sledi še zadnji krajši vzpon v cilj na planjavi pred planinskim domom.
Na tem zadnjem kilometru pa so nas pričakali naši navijači, ki so nas z bučnim navijanjem spodbujali za čim boljšo uvrstitev. Ker so prišli dovolj zgodaj, so najprej malce potrenirali navijanje,
nato pa so pritekli že prvi tekači.
Nato pa kmalu za njimi tudi ostali.
Pa še filmček so posneli!
V cilju je vsak udeleženec dobil praktično darilo in bon za malico, lahko pa smo si postregli tudi z vodo, ki jo podarjajo sponzorji.
Nato so se nam pridružili tudi navijači in skupaj smo odšli na kozarček (pa ne vode).
Kmalu so bili objavljeni tudi rezultati,
na njih pa je pisalo takole:
Kralj Stanislav, 14. mesto s časom 32:06 za pretečenih 6.5 km, kar je pomenilo 3. mesto v skupini.
Jupiiiiii, spet stopničke za najboljše in počakat je bilo potrebno podelitev.
Boštjan pa je dosegel 42. mesto in čas 36:04, v svoji skupini pa 5 mesto.
drugo uvrščeni je pa domov pobegnu.
Podelitev je minila v znamenju navijačev kluba Matick , ki so bili precej glasni, vključno z najmlajšimi.
Ko je bila podelitev opravljena, smo se odpravili še do sosednje planinske koče pri Gospodični, nato pa veselo v dolino.

Ni komentarjev: