ponedeljek, 8. junij 2009

Straža

Prekrasnega nedeljskega jutra, 31.05.2009, smo se zbrali v bližini novomeške prestolnice, natančno povedano v Straži. Pred picerijo Ravbar je bilo mesto glavnega dogajanja. Tu smo se prijavili, štartali in tudi cilj ter malica sta bila tu, vse na enem mestu.


Ob prihodu je bilo že precej živahno, zbralo se je že kar nekaj tekačev, pa tudi pohodnikov je bilo precej. Tokrat sem prišel sam na mesto dogajanja, je tako blizu, da ni nobenega brez prevoza na tej razdalji. Tudi Boštjan je prišel s svojim, ker je takoj po teku odšel domov in se ni nič zadrževal, jaz pa sem prišel tudi malce poprej, ker sem imel pred štartom eno slikanje, kakšno pa ne povem še zaenkrat, bom pa naredil objavo enkrat naslednji teden.

In takole smo se zbrali za štartno črto.

Še znak za začetek in


pognali smo se po cesti proti Dolnji Straži, a ne za dolgo. Zavili smo na deponijo lesa GG, jo prečkali in pritekli na cesto, ki pelje proti Zalogu. Na drugem odcepu smo zavili desno čez železniško progo in kmalu še enkrat desno. Tekli smo po levem bregu Krke proti njenemu toku in pritekli nazaj v center Straže. Še en desni polkrožni obrat in po cesti skozi cilj.

Ja pa ni bilo še konec! Za nami je bilo šele tri km poti (manjši krog), pred nami pa še 7 km (večji krog, ali bolje rečeno pentlja). Delček kroga je bil isti kot pri manjšem, le da smo zavili čez tire malce poprej, nato pa zavili levo v smeri Zaloga. Tekli smo po makedamski poti, nato pa po travniku do vasi Loke, krožno obrnili na travniku in nazaj po isti poti. Pritekli smo do mesta, kjer smo presekali manjši krog in nadaljevali kot prvič. Se pravi ob Krki navzgor polkrožno obrnili in skozi cilj, ker je bilo vse polno navijačev, ki so nas glasno spodbujali. Navijačev seveda tudi ni manjkalo ob sami progi. Ravno nasprotno, vse polno jih je bilo in bili so precej glasni s spodbujanjem.

Tokrat je bil res cilj in ure so se ustavile. In kaj so pokazale?

Dosežen čas 0:39:05

mesto absolutno: 20

mesto skupina: 5

Ja, povprečna uvrstitev in takšno je dosegel tudi Boštjan, ki je dosegel 45. mesto s časom 0:41:14 in ravno tako 5. mesto v skupini.

Ni komentarjev: