torek, 26. julij 2011

5. Aninski tek

Cirkulane 22.07.2011

Pa smo se enkrat podali malce v drugi konec Slovenije. Medtem ko se večinoma podamo v zahodne kraje, smo jo tokrat mahnili proti vzhodu. Naš cilj je bil tek v Cirkulanah, to je nekaj deset kilometrov od Ptuja.
Tokrat smo si petkovo tekaško popoldne privoščili trije Dolenčki. Stanetu in Ediju, se je namreč za ta dan pridružil še Peter.

In smo se odpeljali. Mahnili smo jo kar nekako “poprek” in si zraven vzeli še nekaj časa za ogled naše male deželice. Pa ne gre pogled vedno samo na lepe stvari. Tokrat je v kraju Bistrica pogled uhajal na polja, ki jih je pred kratkim opustošila vremenska ujma. Nič kaj prijeten pogled, saj je uničeno prav vse, kamor ti je zrlo oko. Počasi smo se premikali naprej in opazovali, kako nemočni smo proti naravi, ko se ta “razjezi” in stresa bes na zemljo.
Mi pa smo šli po svoji poti naprej in kmalu smo prispeli v občino Cirkulane. Ozka, ovinkasta cesta, ki se vije gor in dol med nekakšnimi griči. Sem bil kar malce presenečen nad slikovitostjo narave, saj ne najdeš niti koščka ravnine. Same strmine, na katerih se tiščijo domačije, ki vabijo obiskovalce po to in ono. Pred eno takšnih smo se tudi za hip ustavili.

In že smo bili tam, kamor smo bili namenjeni. Zopet “prezgodaj” in med prvimi, pa nič zato, saj se da počakati. Malce prijetnega klepeta z domačini in že se je bilo potrebno pripraviti za tek.Malce smo pogledovali proti nebu, če nam bo prizaneslo z dežjem, ali pa bo treba teči pod dežnikom.Pred občinsko stavbo nas je 108 čakalo na znak za začetek in ko smo ga dobili, smo se pognali v tek. Lepa krožna proga v dolžini nekje 2300 – 2400 m, po kateri smo zakrožili trikrat in dobili nekje 7 km. No dekletom je bilo tokrat prizanešeno za en krog in so odtekle samo dva kar je nekje dobre 4.5 km. Začeli smo nekoliko v dolino, pretekli manši hribček, pa čez mostiček in po ravnini naprej. Ravnina se zaključi z ostrim zavojem nato pa sledi klanec do startne črte. Saj ni bil ravno pretiran, (klanec) vendar je bil vsakič ko si tekel po njemu težji, čeprav je bilo v tretje najbolj z veseljem, ker je za njim bila postavljena ciljna črta.
Kar hitro smo se znašli vsi v cilju, kjer smo prejeli okrepčilo in spominske majice, nato pa še klobase ali hrenovke z prilogo. Nekateri so si lahko postregli kar z obojim, saj je bilo vsega kolikor si hotel. Pa ravno smo uspeli pomalcati, ko se je razjokalo nebo nad nami in smo se morali stiskati pod dežniki in čakati na rezultate. S slednjimi so imeli nekaj težav, zato je trajalo nekoliko dalj, a smo vseeno čakali na objavo. Malce smo ugibali, kateri si je priboril medaljo in bo tisti ki bo dal za pijačo. Naposled so prišli rezultati in s tem tudi takoj podelitev.

Do medalje za “maticka” pa se je priboril Doljak Edvard, ki je zasedel 3. mesto.





In poglejmo še rezultate.

17. mesto 27:53 Stanislav Kralj 5. mesto v skupini
34. mesto 32:24 Edvard Doljak 3. mesto v skupini
65. mesto 41:30 Peter Bunjevac 11. mesto v skupini

Ni komentarjev: