sreda, 7. avgust 2013

12. tek po Lončariji

Tudi po Lončariji smo tekli letos. Ta tek mi je eden izmed ljubših predvsem zato, ker dobro razumejo, da je tekačem poleti malo težje tečt kot npr. spomladi, ko je hladneje. In v Dolenji vasi vedno poskrbijo za osvežitev med tekom, pa tudi po njem vedno čakajo lubenice. :)

Letos je za osvežitev poskrbelo kar vreme, saj se je pol ure pred pričetkom teka tako ulilo, da sem že razmišljala, če bi sploh tekla. Za mano je bil že pester dan, poln adrenalina v adrenalinskem parku v Osilnici in z mano sta bili tudi dve sotrpinki iz Osilnice, ki sta se v Dolenji vasi spremenili v navijačici. Eni izmed boljših navijačic in fotografinj, če ne kar najboljši. :) Hehe.

Pred startom je rahlo deževalo, pevski zbor, ki ni bil dobro ozvočen, je pel himno in veliko tekačev še vedno ne ve, da se himni ne ploska, pa ne glede na to, kdo in kako jo zapoje. Pa dobro, morda bodo prihodnje generacije to bolj upoštevale, ker prvošolčki to že dobro vejo, pa kar nekaj tekačev in tekačic tudi. :)

No, nazaj k teku ... prvi krog je bil v znamenju dežja, zato sem bila čisto premočena in seveda, nisem bila edina. :) Vode je bilo na progi toliko, da je celo jaz nisem povsod vzela. Drugi krog je po navadi zaznamovan z vročino, tokrat je bilo pa bolj prijetno, pa vseeno ni šlo z lahkoto. Gasilci so kljub dežju še vedno na enem mestu pripravili osvežitev s cevjo, ampak mislim, da niso porabili veliko vode.

V cilju so bili navijači glasni, da so bili zadnji koraki lažji in že je bila tu zaslužena lubenica. :)

Tokrat smo imeli kar lepo klubsko udeležbo - 11 tekačev, pa tudi lepe rezultate. Poglejte jih:

3. Sebastjan Puš - 31.27 - 2. v C

7. Franci Menič - 32.22 - 1. v E

15. Stanislav Kralj - 34.35 - 4. v E

38. Silvo Mikolič - 38.10 - 6. v F

68. Marko Bučar - 40.44 - 12. v B

77. Andrej Lukšič - 41.38 - 9. v D

104. Mirko Šuštar - 45.08 - 13. v I

112. Vesna Oražem - 45.57 - 6. v C

125. Barbara Vidic - 47.41 - 7. v B

141. Mojca Vidic - 52.03 - 4. v D

146. Nina Škoberne - 53.11 - 5. v A


Na tej progi je tudi tekmovanje trojk in naši fantje so se odlično izkazali, saj so ekipno osvojili 1. mesto. Bravo! Dekleta smo bila nekoliko prepočasna, pa druga ekipa Matickov tudi. Ampak važno je sodelovati. :) Rezultati ekip so lepo pregledno zbrani tukaj: KLIK.

Ni komentarjev: