nedelja, 1. junij 2014

23. gorski tek na Lisco

Orehovo 02.05.2014


Pa smo opravili z eno najtežjih preizkušenj v Dolenjskem tekaškem pokalu. Tek na Lisco je eden izmed tekov z daljšo tradicijo, čeprav organizator vsako leto pravi da je to zadnji, pa ga naslednje leto zopet organizira. Nima pa le daljši "staž", ampak je vodilni po klancih, saj je višinske razlike kar 830 m + še 80 m spusta na sredini proge.
Medtem ko je večina praznovala praznik dela, smo mi praznovali svoj tekaški dan in se pridno zbirali v Orehovem. No ta dan je praznoval tudi svoj osebni praznik, eden od tekačev iz naših vrst in sicer Marko Bučar.

Marko vse najboljše še na teh straneh in še tako pridno tekaj kakor do sedaj.
V dolini pod Lisco pa je postajalo vse bolj živahno. Kljub temu, da je težji tek, v prazničnih dneh, ko gre vsak po svoje, se nas je na startu zbralo nekaj manj kot sto.  Ko smo se pripravljali za tek, smo pogledovali v nebo, kaj se bo tam izcimilo. Slabo urco pred tekom je namreč pričelo malce deževati in že je kazalo da bo tek v dežju.  Pa so bile naše prošnje uslišane in v petnajstih minutah je dež ponehal in tako je zdržalo do konca teka. Takoj smo se bolj veselo postavili za startno črto in jo mahnili v rahel vzpon. ( vsaj tako piše v razpisu)


Tako je zapisano;
Prve 4 km se rahlo vzpenja,
sledi 1 km spust po asfaltu in nato še 3 km vzpona
mimo vasi Polje, cerkvice sv. Jošta, Lisca-CILJ
dolžina proge 8 km, vzponi 830 m ,spusti 80 m

Ampak jaz sem nekoliko drugačnega mnenja za tisto prvo, ostalo pa je tako kot je. Že na tem prvem delu vsako leto poidejo moči in je treba en klanec prehoditi. Tudi tokrat ni bilo drugače.  Nič drugače tudi ni bilo ob sami progi. Povsod polno navijačev, muzike in spodbujanja, da je kar veselje teči po teh gričih. Tisto veselje poide v zadnjem delu, ko je treba strmo navzgor, je pa zato toliko lepše ko si na vrhu.
In kako smo se veselili na vrhu?

8. Bučar Gregor   49:24  4. v B



15. Bučar Marko  51:10  5. v B



16. Kralj Stanislav  51:30 1. v E



17. Šimec Srečko  52:45  2. v E



23. Mikolič Silvo   53:49   2. v G



54. Lukšič Andrej   1:02:53  5. v D
67. Šuštar Mirko    1:07:36  5. v I


Predstavnice nežnejšega spola so tokrat ostale v dolini, saj se jim nekako ne dopadejo teki "na".  Na pa smo mi ostali še nekaj časa. Uživali smo ob pijači, muziki in sončku, ki je obsijal vrh in seveda čakali na odhod avtobusa v dolino. Za prevoz nazaj v dolino vsako leto poskjrbi organizator, da se nam ni potrebno še nazaj matrati.

Ni komentarjev: