četrtek, 26. junij 2014

DM tek za ženske

Ženske smo tekle. Spet. V Ljubljani. Množično. Ja, priznam, že cel mesec nazaj. Ampak tajnica se je malo ulenila za tipkanje, zato piše z zamudo.

Torej, DM je ponovno organiziral tek za ženske. Tokrat smo bile modre. Svetlo modre. In smo preplavile Tivoli. In vreme je zdržalo in ni deževalo in je bilo celo nekoliko hladno zjutraj. A smo se kmalu ogrele.

Za Matickove predstavnice se nas je z mojim avtom v Ljubljano odpeljalo 5. Khm, no ... o tej številki lahko povem to, da sva dve krvni in klubski Matickovi, dve sta samo krvni (in še ne klubski), ena je pa tista, ki ve, da je z Matickovimi dekleti fajn iti naokoli. :)

V Ljubljani smo se malo razgledale po stojnicah, ki so jih pripravili sponzorji, pojedle zajtrk in se razporedile na startne pozicije.

Barbara in Mojca sva odtekli 10 km, Renata, Ingrid in Tamara pa 5 km. Sem pa prepričana, da bi se še kakšna simpatizerka nas, taoranžnih, našla v nepregledni množici tekačic.

Kot vsako leto smo se iz Tivolija podali v hrib, Čuki so nas pospremili na pot (in pričakali v cilju). Ko smo zlezle nekam gor na Rožnik, smo se spustile do ZOO in nato po cesti nazaj proti Tivoliju. Letos je bila sprememba v teku na 5 km, zato so se nam tekačice iz krajše proge pridružile na 8 km, kjer je manjši hrib. In tako je nastal hud tekaški zamašek, ko smo se vse skupaj zataknile, ker je precej žensk hodilo in to ne ob robu proge.

Skratka, v primerjavi s prejšnjimi leti je na koncu proge prava zmešnjava. Pa pustimo zdaj to. Odtekle smo, počutile smo se odlično, dobile smo makarone, se malo posončile in odpravile proti domu.

Prijetno sobotno dopoldne, ki smo ga zaključile še s pijačko/sladoledom. Pravijo, da je DM tek ena sama gneča in bedarija. To pravijo tiste, ki ne grejo. Tiste, ki gremo, pravimo, da je ena sama gneča, ampak zanimivo. Da je fajn biti del velike skupine, ki miga. In da je fajn ohranjat tradicijo, če je tvoj prvi uradni tek DM-ov in greš potem vsako leto v istem paru na tek. Ker je pač tradicionalen. In ker so "švic" majčke vedno dobrodošle, pa vrečka kozmetike je tudi uporabna stvar. ;)

Še naši rezultati:

10 km
Barbara Vidic - 50.56; v kategoriji 98. mesto od 592
Mojca Vidic - 56.18; v kategoriji 349. mesto od 823

5 km
Tamara Hercigonja - 40.08; v kategoriji 695. mesto od 1339
Renata Turk - 40.09; v kategoriji 624. mesto od 1307
Ingrid Kralj - 41.50; v kategoriji 886. mesto od 1339

Naslednje leto spet? Najverjetneje ja. :)

Ni komentarjev: