ponedeljek, 22. junij 2015

10. tek na Gorjance

Cerov log (Pendirjevka)   07.06.2015




In opravili smo še z enim "domačim" tekom, oziroma najbljižjim. Tek je speljan v organizaciji Šjentjernejskega društva, pa je zato tudi začetek in konec na njihovi strani gorjanskega pobočja.  Zborno mesto je v Pendirjevki na mostu, kjer se tek tudi prične.
Zbralo se nas je 77 tekačev in tekačic, ter se podalo na pot dobrih 6 km dolgega teka do Miklavža. Makedamska cesta, ki se počasi in enakomerno dviga proti vrhu, v zadnjem kilometru pa je nekoliko razgibana, saj je vmes tudi nekaj ravnine in nekaj spusta. Krajši (otroški) teki so speljani na samem ciljnem prostoru.


Lepo vreme je tudi tokrat polepšalo tekaško druženje, ni pa bilo pretirano vroče za sam tek, pa tudi nekaj sence je v objemu gorjanskih gozdov. Tako smo kmalu bili vsi v cilju. Tu je bila že naša oprema(kdor jo je dal v kombi), vsak pa je dobil še majico, vodo in malico. Jaz sem samo dvakrat zajel sapo in jo ubral nazaj v dolino, po planinski stezi in v nekaj minutah sem bil pri avtu. Tudi ohladitev v potočku je prišla prav, nato pa z avto nazaj na cilj.
 

Tu so že pridno malicali in tudi rezultati so bili že urejeni in čakalo se je le še podelitev medalj in žrebanje praktičnih nagrad. Pri slednjih se je za spremembo tudi meni nasmehnila sreča, pri teku pa je štel zgolj samo čas. In kako smo prihajali v cilj?

4. Kralj Stanislav 31:31, 2. v F


21. Šimec Srečko  36:03, 4. v E
28. Mikolič Silvo 37:09, 3. v G



38. Lukšič Andrej 39:02, 6. v E
41. Bučar Marko  40:20, 7. v B
55. Šuštar Mirko 43:42, 3. v I  


V času čakanja rezultatov in podelitve, so se nekateri pomerili tudi v šahu. Odigranih je bilo kar nekaj partij, zmagal pa je vedno najboljši.



Po končani podelitvi pa smo se tradicionalno podali na piknik k Poldetu Bučarju v zidanico na Tolstem vrhu. Tam je bilo lušno in veselo do poznih popoldanskih oziroma večernih ur. Ni manjkalo prigrizka, dobre kaplice, kakor tudi muzike. Tudi takšna srečanja so dobrodošla in precej obiskana. Bomo še nadaljevali tradicijo.













Ni komentarjev: