sreda, 15. september 2010

25. Kostanjeviški tek

Kostanjevica na Krki 12.09.2010

Po naporni noči iz sobote na nedeljo, sem se le z težavo zvlekel iz postelje in se odpravil v Kostanjevico. Smo praznovali fantovščino, pa smo popili kakšen kozarček več kot bi bilo potrebno, spanca je bilo pa samo dve uri. Klub temu sem se nekako "privlekel" pred ljudsko šolo, kjer so zbirali prijave.
Gneča je bila kar precej velika, saj toliko tekačev kot se nas je zbralo tukaj, jih najdeš malo kje. Temu je bila kriva prireditev, ki šteje za Dolenski pokal, pokal občine Kostanjevica in Slovenski pokal, pa še zaključek le tega je bil ravno v Kostanjevici, s tem pa podelitev medalj in pokalov najboljšim. Vse skupaj pa je vklučeno v akcijo Slovenija teče. Takole pa je izgledala množica tekačev zbranih za pričetek.

In smo se zapodili proti Gorjancem.
Lepa proga, čeprav ne ravno lahka, saj je kar precej klanca. V začetku je malce asfaltne ravnine, nato pa se zavije preko travnika v gozd. Tu je že prvi vzpon, ki ni ravno dolg, je pa precej strmo. Ko se gozd konča, je konec tudi "poljskih" poti, naprej pa je makedam in asfalt. Vsega je po malem in sicer 5700 m je asfalta in 2500 m makedama, pa če še dodamo polsko pot, nanese nekje 9 km. Nekje do 5. km se premaga tudi vse višinske razlike, saj se do tu proga skoraj ves čas dviguje. Izjema je le en manjši spust nekje na 3. km. Med 5. in 6. km, pa se proga ves čas spušča in od 6. km naprej se teče nakako v ravnini do cilja.

Pri meni se je poznala utrujenost že v prvem delu, ko je bilo potrebno "tiščati" v klanec. Sem mislil, da bo potem boljše v dolino in po ravnini, pa ni bilo. v zadnjem delu sem imel krizo in sem moral kak kilometer odteči čisto počasi. "Seatavil" sem se šele za zadnji kilometer in ga odtekel v nekekšnem primernem ritmu, vse ostalo popreje pa je bila ena sama muka. Naslednjič bo treba več počitka, v Kostanjevici pa so poskrbeli za primerno količino vitaminov.

Poskrbeli so tudi za malico in pijačo, ter praktične nagrade, katere je dobil vsak tekač.
Nekateri so se lahko popeljali tudi z balonom. Sprva so rekli, da bojo izžrebali tiste ki se bojo popeljali, nato pa so samo objavili, da kdor ima željo in pogum, se lahko popelje.Mislim pa da neke gužve ni bilo.
In še številke.
Skupno število tekačev na 9 km: 208
Število otrok: 66
Pohodnikov: 14
Skupaj: 288
čas ki sem ga porabil za 9 km : 37:05
V absolutni kategoriji zasedel 39. mesto
V skupini 8. mesto

Ni komentarjev: