sreda, 8. september 2010

6. Krevsov tek

4. 9. 2010 pa se je tekaška prireditev odvijala na Polževem, kjer smo se zbrali na 6. Krevsovem teku.Polževo je planota južno od Višnje gore, katere simbol je vklenjen polž.In na polževem sta organizirala tek, TD Polževo in TD Višnja gora. Start in cilj sta bila pri hotelu Polževo, sama proga pa je potekala skozi bližnje vasi. Organiziran je bil tudi pohod po sledeh polža, čez Polževo pa poteka tudi Jurčičeva pohodniška pot.

Ob prihodu so nas usmerjali redarji, da smo svoje jeklene konjičke lepo parkirali ob glavni cesti Polževo Kriška vas, gasilci pa so priskrbeli tudi vodo za umoivanje.

Pod manjšim smučiščem, ki se nahaja za hotelom so zbirali prijave pod zanimivim šotorom.Pod enim krakom šotora so zbirali prijave, pod drugim so imeli stojnico, pa spet pod tretjem nagrade in medalje.Smučišče na katerem je bil postavljen startno ciljni prostor, je bilo lepo pokošeno, po smučišču pa je bila speljana tudi "ciljna ravnina" za krajšo progo z vrha, s spodnje strani pa za daljšo.
Skratka organizacija je bila odlična, odlični pa so bili tudi tekači.
Najprej so bili na vrsti najmlajši. 24. se jih je pomerilo na razdalji do 800 m in pa 14. pohodnikov, se je podalo po sledeh polža.
Nato je bil start na 4,4 km, kjer je bilo 35. udeležencev in 11 km kjer nas je bilo zbranih 93. Startali smo oboji hkrati, tako je bila kar majčken gužva na začetku. Malce pred strelom za start, (pištola je zatajila, zato je bil strel zakasnjen) smo se podali iz smučišča mimo hotela proti vasi Zavrtače. Kar precejšenj spust je bil do križišča, kjer smo zavili proti Malim vrhem, naprej pa je bilo še vedno čisto malce navzdol. Že pred vasjo pa smo zavili ostro desno, kjer pa se je pot obrnila navzgor. Zanimivo so imeli postavljene oznake za dolžino pretečene poti, saj niso bile kot običajno na vsak kilometer, ampak so imeli postavljene na križiščih in zavojih. Tako je bila oznaka pri 1,7 km, pa pri 2,5, naslednja mislim da je bila pri 4,2, itd. Od zavoja pri 2,5 km, pa do 4,2 se je proga vseskozi dvigovala. Tekli smo čez gozdiče in travnike, mimo cerkvice sv. Duha, kjer smo dosegli najvišji točko na 630 mnm. Ta točka je na vrhu smučišča pod katerim smo pričeli tek. Malce smo se spustili po smučišču, nato pa so se poti razdvojile. Tisti na krajši razdalji, so zavili desno naprej po smučišču in v cilj, mi na daljši pa smo zavili levo v gozd in nadaljevali proti Kriški vasi. Spustili smo se v dolino preko Nove vasi, kjer smo zavili na desno preko travnikov. Mislim da je bila v tem delu podlaga za teči najslabša. Slabe kolovozne poti, ki pa so bile čisto na "frišno" pokošene in je bila trava še vsa na sami poti. In ravno ta trava je skrivala pod sabo luknje in kamenje, tako da niti en kotrak ni bil siguren, kam in kako boš naredil odriv.
Iz travnikov smo zopet prišli na makedamsko pot, ki pa je zopet bila prislojena na brežino in smo tekli navzgor, prečkali glavno cesto in še malce v klanec. Kmalu se je klanec izgubil in pred nami je bila lepa makedamska cesta, ki je nekako v ravnini vodila do Zavrtače. Pa smo bili zopet na asfaltu in spet klanec. Pot je bila sedaj že poznana, saj smo ta del pretekli že v začetku, samo da je bil sedaj v nasprotni smeri. Še slab kilometer in pred nami je bilo zopet Polževo, s tem pa tudi cilj.
Ja pa ni šlo vse po polžje. Tisti prvi so šli daleč od polžje brzine, saj so bili v cilju v dobrih 42 min, mi smo se potem nekaj "slinili" in pritekel sem z časom 47,41, kar je za mene še dovol dober čas.No tisti zadnji pa so mogoče šli po polžje saj je zadnja tekačica prišla v cilj po uri in 40 min.
Sledila je malica pod lepo okrašenem šotorom in podelitev medalj in pokalov najboljšim. Tudi tokrat, kot po navadi nisem bil deležen stopničk saj sem zasedel šele 13. mesto absolutno in 5. mesto v skupini. Sem že tekel preveč po polžje, bo potrebno spremeniti tempo in pričeti po zajčje, pa čeprav so polži kar luškani, posebej še tale, ki je malce "športni".

Ni komentarjev: