sreda, 14. oktober 2015

21. tek Veronike Deseniške

Breg pri Kočevju  30.08.2015




Pa so se končale tudi počitnice v Dolenjskem pokalu. No pa za vse tudi ne, saj nekateri jih še imajo, vsaj kar se tekov tiče.  Pri "Matickih" je ta številka kar precejšnja, na tem teku se nas je  zbralo 7, bomo pa drugo leto bolj aktivni. In ker ni naših kandidatov, sem se za prevoz dogovoril kar z Doljakom, (itak že celo leto, al pa dve,skupaj obiskujeva tekaške prireditve) da se nisem sam vozil.



 Vsako leto in tudi letos nič kaj drugače, se prvič po dopustu dobimo v Bregu pri Kočevju. Ker smo najbolj spočiti in polni energije, je tam kot nalašč razdalja 21 km.Tudi vročina je bila še precejšnja, da ne rečem kar prehuda za tek, a je vseeno zadnjo Avgustovsko nedeljo v Breg prišlo skoraj 200 tekačev in tekačic vseh starosti.



 Na tisti glavni razdalji, ki šteje tudi za točkovanje v pokalu, nas je teklo 66, na 5 km jih je teklo 9, na 10 km 54, ostalo pa so nastopili v otroških kategorijah.



Nekaj otroških kategorij je na vrsti pred nami, nekaj pa potem vmes, ko se tudi mi matramo, na 5, 10 in 21 km pa se zapodimo ob enem. Kake 2 km tečemo skupaj, potem se nam poti razidejo. Tisti na 5 km, kar je novost v letošnjem letu, odtečejo po najbližji poti v cilj, na 10 imajo en obrat, medtem ko imamo mi na 21 2 obrata. Od razcepa prog, pa do prvega obrata je bilo kar nekoliko dolgočasno, saj sem tekel sam. Nikjer nobenega daleč spredaj in zadaj. Potem po obratu je bilo nekoliko boljše, saj sem doberšen del srečeval tekače, v drugi polovici pa so mi že dihali za ovratnik in je bilo zopet pestro.  Kljub vsemu sem zadovoljen pritekel v cilj, kot večina tekačev in tekačic.


Že kar nekaj časa pred mano je bil v cilju Menič Franci, ki se počasi vrača po poškodbi in je odtekel 10 km.

Potem smo počasi prihajali v cilj drug za drugim, eni utrujeni, drugi še čisto sveži.


Menič Franci 10 km 40:33, 3. mesto absolutno in 1.v skupini

Ostali smo pretekli 21 km

2. mesto v skupini in absolutno Kralj Stanislav 1:25:00


13. Škufca Marjan 1:34:41  1. v E
17. Šimec Srečko   1:36:00  3. v E


24. Pedišič Ivica  1:39:34  2. v D



29. Mikolič Silvo  1:42:15  4. v G


33. Lukšič Andrej 1:43:47  6. v E


Organizator je odlično poskrbel za tekače, tako je bilo na voljo dovolj osvežitve med samo progo in v cilju, kjer je bila prav pestra izbira okrepčila. Moram posebej pohvaliti gospodinje, ki so tako kot vsako leto napekle ogromnoooooo slaščic, vseh oblik in okusov. V sklopu teka pa je potekal tudi sejem domače obrti in pridelave, kjer si lahko marsikaj našel tudi za kupiti.
In tako je bil za nami prvi tek, drugega dela tekov. Še majčen in bo že vsega konec. Kam le čas beži z tako brzino, ko bi lahko šel čisto počasi.



Ni komentarjev: